Østerriksk politi på patruljeoppdrag i Wien sentrum onsdag, to dager etter angrepet der fire mennesker ble drept og over 20 såret. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Tyske sikkerhetsstyrker og politi undersøker fire personer som kan ha hatt forbindelser til den antatte gjerningsmannen bak Wien-angrepet.

Søket pågikk fredag morgen i boligene og på arbeidsplassene til de fire, i delstatene Niedersachsen, Hessen og Schleswig-Holstein, opplyser det tyske føderale politiet (BKA).

De fire er ikke mistenkt for å ha hatt noe med angrepet i Wien å gjøre, men antas å ha hatt forbindelser til den antatte angriperen, Kujtim Fejzulai.

Ordren om å gjennomføre søket ble gitt torsdag etter at tysk politi hadde mottatt informasjon fra Østerrike.

Fejzulai ble drept av østerriksk politi mandag etter at han hadde skutt og drept fire mennesker og såret over 20. Etter det har politiet i Østerrike pågrepet 15 personer som mistenkes for medvirkning.

Innenriksminister Karl Nehammer sa torsdag at Fejzulai antas å ha vært koblet til et radikalt islamistnettverk som har forbindelser til Sveits, der to personer er blitt pågrepet, og ett annet land. Han navnga ikke det andre landet, men hans tyske motpart Horst Seehofer sa at det dreide seg om koblinger til Tyskland.

20 år gamle Fejzulai var født i Østerrike og hadde bakgrunn fra Nord-Makedonia. IS har i en melding på sosiale medier hevdet at han handlet på deres vegne.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.