Fem angripere er drept i skuddveksling sør for Barcelona. Politiet bekrefter at de hadde bombebelter på seg.

Seks personer ble skadet i angrepet i byen Cambrils, to av dem alvorlig, opplyser politiet. En politimann er blant de sårede. Politiet sier de har kontroll over situasjonen, men at aksjonen fortsatt pågår. Folk ble bedt om å holde seg innendørs og ikke utsette seg for fare.

Den spanske TV-kanalen RTVE viser video hvor man hører skuddsalver, rop og lyden av sirener .

– Vi jobber ut fra en teori om at det er snakk om et nytt angrep. Vi har skutt de antatte gjerningsmennene, opplyser katalansk politi på Twitter.

Ifølge radiostasjonen Cadena SER forsøkte flere personer å kopiere torsdagens angrep i Barcelona og kjøre en varebil inn på en gågate i byen Cambrils. Bilen veltet, og personene som befant seg i den ble skutt.

Fire terrorister ble drept og én såret i skuddveksling med politiet. Den sårede døde senere av skadene, opplyser RTVE.

Politiet advarer folk mot å oppholde seg utomhus i forbindelse med politiaksjonen som pågår, og ikke utsette seg for fare. De oppfordrer også til å følge pålegg fra myndighetene.

Cambrils ligger rundt ti mil sørvest for Barcelona, der minst 13 mennesker ble drept i et lastebilangrep torsdag.

Politiet sier de jobber ut fra en teori om at det er en forbindelse mellom de to angrepene. I tillegg knytter de en eksplosjon i et bolighus natt til torsdag til angrepene. En person ble drept og et bolighus ødelagt i eksplosjonen i en by rundt 200 kilometer sørvest for Barcelona. Politiet mistenker beboerne for å ha forsøkt å bygge en bombe av gassflasker.