Politi patruljerer i sentrum av Wien den 4. november 2020, to dager etter terrorangrepet i den østerrikske hovedstaden. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Etter terrorangrepet i Wien mandag kveld, der den 20 år gamle Kujtim Fejzullai drepte fire mennesker og skadet 23 innen han selv ble skutt og drept av politiet, har Østerrikes regjering besluttet å stenge to moskeer som terroristen frekventerte i den østerriske hovedstaden.

Det er Tewhid-moskeen i Wien-bydelen Meidling og Melit Ibrahim-moskeen i bydelen Ottakring som stenges, heter det i en melding fra Austria Presse Agentur (APA) som er offentliggjort i Die Presse.

Den førstnevnte moskeen er registrert på Islamischen Glaubensgemeinschaft in Österreich (IGGÖ). Etter at IGGÖ ble informert av kulturdepartementet fredag morgen, trakk organisasjonen seg tilbake som moskéfellesskapets rettssubjekt.

IGGÖ er den offisielle islamorganisasjonen som østerrikske myndigheter forholder seg til i islamspørsmål.

I det sistnevnte tilfellet handler det som den beryktede Melit Ibrahim-moskeen i Hasnerstraße i Ottakring. Den er ikke registrert hos IGGÖ, og trosfellesskapet tar avstand fra moskeen, som lenge har vært kjent som et møtested for salafister. Det var i denne moskeen at Wien-terroristen ble radikalisert.

Østerrikes regjering stengte i 2018 sju moskeer og utviste 60 tyrkiskstøttede imamer i et forsøk på å slå ned radikal islam og utenlandsk finansiering av moskeer i landet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reagerte den gangen med å true Østerrike med hellig krig.

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.