Sebastian Kurz under en pressekonferanse i Wien den 31. oktober 2020. Foto: Ronald Zak / AP / NTB.

Østerrikes regjering har onsdag kunngjort at den vil iverksette en rekke nye terrorbekjempende tiltak som er rettet mot all slags ekstremisme, men i særdeleshet politisk islam.

Tiltakspakken, som kommer kort tid etter terrorangrepet i Wien, åpner blant annet for å holde medlemmer av terrorgrupper i forvaring på ubestemt tid i fravær av deradikalisering, slik man gjør med andre forbrytere der gjentagelsesfaren vurderes som stor, skriver Der Standard.

Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz opplyser på Twitter at det vil komme et strafferettslig forbud mot politisk islam for å kunne gripe inn mot dem som skaper grobunn for terrorister uten selv å være det:

Forbundskansleren kunngjør også symbolforbud og kamp mot terrorfinansiering.

Kurz er svært bekymret for de gjenlevende blant de rundt 300 jihadistene som har forsøkt, og i flere tilfeller lyktes i, å slutte seg til den islamske staten (IS) i Syria. Den østerrikske forbundskansleren omtaler disse jihadistene som «tikkende, tidsinnstilte bomber».

Andre varslede tiltak omfatter et imamregister, enklere forbud mot ekstremistbevegelser og stengning av religiøse samfunn som driver terrorpropaganda, samt inndragelse av østerriksk statsborgerskap fra terrorister, opplyser Die Presse.

De varslede tiltakene kommer etter konsultasjoner om terrorbekjempende tiltak mellom Kurz, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron.

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.