Stefansdomen i Wien. Foto: Anna Saini / Wikimedia Commons.

Den mer eller mindre blodige aggresjonen fra unge muslimer mot kirker på det europeiske kontinentet ser ut til å skape en smitteeffekt.

En 25 år gammel mann fra Afghanistan ble i 8-tiden lørdag morgen arrestert av østerriksk politi etter at han hadde gått inn i Stefansdomen i Wien og ropt det avisen Kurier kaller islamske slagord.

Politiet sperret av et område for undersøkelser rundt domkirken, som ligger i hjertet av Wien og er selve symbolet på den østerrikske hovedstaden.

Ingen mistenkelige gjenstander ble funnet hverken på afghaneren eller i området der kirken ligger, og 25-åringen virket ifølge politiet forvirret.

I lys av den siste tidens utvikling fremfor alt i Frankrike blir slike episoder uansett tatt på stort alvor, og den innenlandske sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz er blitt koblet inn i etterforskningen.

Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer (ÖVP) uttaler at det ikke finnes toleranse for ekstremisme i landet, at retten til religionsfrihet aldri skal forstyrres, og at myndighetene vil beskytte det kristne fellesskapet med alle sine krefter.

Politiet har da også høynet beredskapen, ikke minst i Wien-bydelen Favoriten, en velkjent problembydel med mange muslimske innbyggere.

 

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.