Antonskirche i Wien. Foto: Thomas Ledl / Wikimedia Commons.

Mellom 30 og 50 ungdommer tok seg torsdag kveld inn i den katolske kirken St. Anton von Padua i Wien, hvor de sparket i skriftestolen og trampet på benker mens de skrek «Allahu akbar».

Ungdommene skal ha løpt for alle vinder da presten ringte politiet. Ingen ble skadet under hendelsen.

Ifølge østerrikske medier snakket politimyndigheten den foruroligende hendelsen ned som pøbelstreker, men saken ble senere henvist til den innenlandske etterretnings- og sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz, og flere titalls politifolk ble sendt til området.

Tidligere på dagen skal ungdommene angivelig ha møtt på et torg, hvor de ropte islamske slagord og satte i gang fyrverkerier. Ifølge Kurier tilhører ungdommene et tyrkisk miljø i distriktet.

Politiet forsøker å identifisere ungdommene gjennom overvåkningskameraer i området.

Innenriksdepartementet kunngjorde at 50 ekstra tjenestemenn vil bli utplassert for å overvåke og kontrollere bydelen Favoriten, hvor kirken ligger. Bydelen betraktes som et betent område, skriver Die Welt.

«Vi i Østerrike vil aldri la retten til fri religionsutøvelse bli ødelagt, og det kristne samfunnet vil bli beskyttet med all vår makt» sa innenriksminister Karl Nehammer i Österreichische Volkspartei til Kurier.

Kansler Sebastian Kurz gikk hardt ut mot det politiske islam i etterkant av hendelsen.

– Alle kristne i Østerrike må kunne utøve sin tro fritt og trygt! Vi vil fortsette kampen mot politisk islam og viser ikke falsk toleranse her. Takk til hele politiet for innsatsen, skriver han på Twitter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.