Østerrike tar grep mot utviklingen av islamisme i landet. Her den konservative forbundskansler Sebastian Kurz. Foto: AP Photo/Ronald Zak.

Østerrike har fått nok av islamsk ekstremisme på landets jord, og har som første land i Europa vedtatt et forbud mot organisasjonen Det muslimske brorskapet. Det er uklart om Norge vil følge etter.

Det muslimske brorskapet står heretter på Østerrikes svarteliste over organisasjoner knyttet til «religiøse forbrytelser», ifølge Free West Media.

Det innebærer at den islamistiske grupperingen nå på alle måter er forbudt i landet. I Østerrike har myndighetene vist at dette er mer enn et «papirvedtak»: Besittelse og distribusjon av tekster eller objekter med lenker til organisasjonen, vil bli straffet med 4000 Euro i bot og én måneds fengsel.

Free West Media beretter (oversatt/redigert av Document):

Forbudet mot Det muslimske brorskapet i Østerrike, vedtatt av parlamentet 8. juli, er et resultat av en grundig granskning av hemmelige pengeoverføringer fra den internasjonale islamistiske organisasjonen til Østerrike. Politiet har hatt ekstra søkelys på organisasjonen siden 2. november i fjor, etter en terrorhendelse der fire personer ble drept i Wien.

Document omtalte dette terrorangrepet her.

Free West Media fortsetter:

Fra 1960-tallet har Det muslimske brorskapet vært sterkt etablert i Østerrike, der man har forsøkt å bygge opp «et industriimperium» ved hjelp av organisasjonens hemmelige midler. I provinsen Steiermark og i byen Graz har organisasjonen i mange år også hatt et politisk nettverk.

I 2017 flyttet de sine hemmelige midler fra Storbritannia til Østerrike, etter at organisasjonen var kommet under press fra den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump.

Østerrikske myndigheter har i to år gjennomført en stor etterforskning kalt «Operasjon Luxor». 21 000 timer med telefonsamtaler ble overvåket, og mer enn en million bilder ble tatt.

Etterforskningen førte til at en rekke organisasjoner foreninger, moskeer og bedrifter ble gransket, og mer enn sytti personligheter ble mistenkt for «forbindelser med en terroristorganisasjon».

Forbudet som er innført mot De muslimske brorskapet er et resultat av både den nevnte etterforskningen, kapitaloverføringene fra England og ikke minst det jihadistiske terrorjangrepet i Wien, skriver Free West Media.

Avisen legger til følgende lille apropos til det hele:

Straks beslutningen om forbudet ble kjent, lanserte alle nettstedene knyttet til organisasjonen en kampanje for å anklage regjeringen for islamofobi.

I Skandinavia har myndighetene et nokså annerledes syn på islams plass i samfunnet. I Sverige er det eksempelvis inngått avtaler som skal sikre økt muslimsk innflytelse på alle samfunnsområder.  Expressen har tidligere omtalt dette:

Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor.

Mange mener dette er grep fra politikerne for å sikre støtte fra de stadig flere velgere i landet som har muslimsk bakgrunn.

Fra norske myndigheter er det ikke kunngjort noen planer om forbud mot organisasjoner som Det muslimske brorskapet. Få tror dette vil stå høyt på agendaen til en mulig ny, rødgrønn regjering fra høsten av.

God og viktig sommerlektyre fra Document Forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Husk å støtte Document i sommer også:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.