Den islamistiske hatkampanjen som hevdet at Sverige «kidnappet muslimske barn», vakte internasjonal oppmerksomhet. Kulturministeren har nå diskutert saken med Det muslimske brorskap. Prøver Socialdemokraterna å bytte muslimske barns trygghet mot foreldrenes stemmer?

Stiftelsen Doku skapte i begynnelsen av året oppmerksomhet rundt en stor muslimsk desinformasjonskampanje mot Sverige, basert på løgner om Lagen om vård av unga (LVU). LVU er loven som gir det svenske barnevernet mandat til å overta omsorgen for barn og unge som av en eller annen grunn kommer til skade der de bor, eller som viser en «alvorlig destruktiv adferd». Loven er altså til for å kunne beskytte barn som av ulike årsaker blir skadelidende, og før myndigheten kan gripe inn, kreves det en omfattende undersøkelse.

Påstått «krig mot islam»

Men loven ble kritisert av islamister, som sa at myndighetene brukte loven til å føre «en krig mot islam». I lukkede grupper med titusenvis av medlemmer på sosiale medier ble avanserte konspirasjonsteorier presentert. Svenske myndigheter ble anklaget for å ha kidnappet muslimske barn for å sekularisere og tvangkristne dem, blant annet ved å tvinge dem til å spise svinekjøtt, bære kors og omgås prostituerte.

Kjente navn i det radikale islamistmiljøet deltok aktivt i kampanjen mot Sverige, det samme gjorde det nystartede Partiet Nyans.

Les mer: Svensk partileder: «Brenn Nimis – kunstverket er islamofobisk!»

Kampanjen ser ut til å ha fått effekt. Nå avslører et Facebook-innlegg publisert av Stockholms Moské at kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) besøkte moskeen onsdag, for «først og fremst» å bli informert om moskeens virksomhet og dens erfaring med å drive menighetsvirksomhet.

Stockholms Moské ligger på Södermalm, sentralt i Stockholm, og er det religiøse sentrum for Det muslimske brorskapet i Sverige. Bildene fra besøket, som ble publisert i moskeens Facebook-innlegg, viser kulturministeren med Mahmoud Khalfi og Khaled Ad-Dib, som begge tilhører ledelsen i det terrortilknyttede brorskapet.

«Overtatt omsorg for barn» sto på agendaen

Men det var andre diskusjonstemaer også. Forsker og forfatter Sameh Egyptson bemerket at et annet punkt på agendaen under møtet var «overtatt omsorg for barn på grunn av familieproblemer» (سحب الأولاد بسبب المشاكل العائلية). Dette punktet ble av en eller annen grunn ikke tatt med i den svenske oversettelsen som moskeen selv publiserte.

Sameh Egyptson er doktorgradsstudent i tverr-religiøse relasjoner ved Lunds universitet og har skrevet verket Holy White Lies – The Muslim Brotherhood in the West – Case Sweden, som i sine to deler avslører islamistenes kamp for å få makt i Sverige. På sin Facebook-profil stiller Egyptson følgende spørsmål til kulturministeren:

1 Vad har ni förhandlat?
2 Vem är din rådgivare som föreslog besöket?
3 Är det lämpligt att träffa Mahmoud Khalfi och Khaled Ad-Dib?
4 Är dessa män representativa för muslimer i Sverige?

Les mer: Forskeren som avslører islamistene

Les mer: «De tok barnet mitt da han var fem minutter gammel»

Samarbeid mellom S og islamister

Egyptson vil garantert ikke få noen svar, men spørsmålene er likevel berettigede og interessante. Socialdemokraternas samarbeid med islamistiske krefter går tilbake til 1999, da S inngikk en avtale med Sveriges Muslimska Råd (SMR), som garanterte at Sveriges muslimer skulle stemme på Socialdemokraterna, i bytte mot politisk innflytelse.

I praksis innebar dette at åpent islamistiske organisasjoner ble sikret representasjon i landets kommuner og fylkeskommuner, og at Socialdemokraterna ga garantier for at organisasjonene knyttet til SMR skulle få bygge moskeer, drive muslimske friskoler og sikres særlovgivning. Prislappen for denne innflytelsen var 500.000 muslimske stemmer. Hvor mange muslimske stemmer Socialdemokraterna håper å få ved det kommende valget i september, er uklart, men det er mange ganger flere enn for tjue år siden. I løpet av disse årene har Sverige tatt imot to millioner innvandrere – mennesker som i stor grad kommer fra muslimske land og som nå har stemmerett.

At kulturministeren derfor fikk i oppdrag å helle olje på bølgene under besøket i Stockholms Moské, er derfor ikke det minste overraskende. Sveriges muslimer er en sterk og innflytelsesrik gruppe i samfunnet, og Socialdemokraterna er avhengige av velvilje fra de muslimske (og islamistiske) lederne for å kunne forbli ved makten.

Ofrer S barn for makt?

Spørsmålet er snarere hvor langt Socialdemokraterna er villig til å gå for å garantere den islamistiske støtten – altså støtte fra nettopp de gruppene som har stått bak hatkampanjene mot de svenske sosialtjenestene og barnevernet? Er de villig til å ofre de muslimske barna?

Ja, sannsynligvis. Å instruere myndighetene til å se en annen vei når barn i muslimske familier blir misbrukt, tvunget til å leve i æreskulturer eller vokse opp i kriminelle miljøer, er en billig pris å betale for å beholde makten.

Hvis det er tilfelle, ligger Sverige virkelig dårlig an. Ved å samarbeide med representantene for Det muslimske brorskapet styrker Socialdemokraterna de islamistiske kreftene i Sverige ytterligere. Velger man i tillegg å møte kravene fra hatkampanjen, viser Sverige seg som en svak og lett manipulerbar motpart i islamistenes øyne. Da blir garantert vinterens kampanje fulgt av flere.

Men det verste og mest moralsk ubehagelige er om man ofrer barns helse og sikkerhet for å beholde politisk makt. Det skulle nok en gang bevise at Socialdemokraterna er et hensynsløst og fullstendig maktfokusert parti, og  politikere som ofrer barn, bør ikke lede et land.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.