Per Ribacke (S)

I Alvesta i Småland er det blitt oppdaget at kommunens ordfører Per Ribacke (S) har delt ut stemmekonvolutter inneholdende Socialdemokraternas stemmesedler i den lokale moskeen.

Fredag kunne Bulletin rapportere om denne noe uvanlige formen for valgkamp.

Ribacke sier selv at han bare ønsket å være behjelpelig, og påstår han ikke visste at det han gjorde, var galt.

– Jag visste inte om att man inte fick det.

Den svenske sosialdemokraten unnskylder seg med at han ikke har forseglet konvoluttene, slik at det var mulig for moskegjengerne å ta ut S-stemmesedlene og lete etter andre for den som ville. Hvis konvoluttene hadde blitt limt igjen, ville det ifølge Ribacke ha vært «umoralsk».

Representanter for andre partier har rapportert hendelsen til valgkommisjonen.

Siden 1994 har Socialdemokraterna jobbet hardt for å nå gruppen av muslimer, og i 2014 innledet partiet et samarbeid med Sveriges Muslimske Råd (SMR).

I en avtale den gangen lovet Socialdemokraterna at SMR skulle få med muslimer på riksdagslister, landstingslister og kommunestyrelister.

Sameh Egyptson, som er islamolog og religionsforsker ved Lunds universitet, sa da til Expressen at Sveriges Muslimske Råd ikke er gode representanter for muslimer generelt.

– Flera ledande personer i Sveriges muslimska råd är islamister. De har velat införa sharialagar och de samarbetar med och stöder det islamistiska partiet Muslimska Brödraskapet.

Socialdemokraterna har kjempet hardt utenfor moskeer over hele Sverige. Sverigedemokraternas (SD) justispolitiske talsperson Tobias Andersson la forleden ut dette bildet på Twitter fra Gøteborgs moské, hvor du kan se sosialdemokrater drive valgkamp utenfor moskeen i Gøteborg.

Søndag er det valg til Riksdagen i Sverige. På meningsmålingene har det vært helt jevnt mellom den borgerlige og den sosialistiske blokken.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.