«Skjut försiktigt – lekande barn». Da bildene på trafikkskiltet som ble påstått å være plassert utenfor en førskole i Biskopsgården i Gøteborg, først dukket opp i sosiale medier, ble det ansett som et bedre resultat av Photoshop. Noen sa at den riktignok tok for seg den nåværende situasjonen i forstaden, men at den åpenbart var falsk.

Men nå er en film spredt som viser at skiltet er virkelig.

Det var Mikael Jansson, nestleder for det nasjonalistiske partiet Alternativ för Sverige (AfS) som så skiltet på sosiale medier og bestemte seg for å dra til Biskopsgården og sjekke fakta. Og ganske riktig var skiltet på plass utenfor en førskole.

– På det här dagiset får barnen ibland inte gå ut, eftersom det har förekommit skottlossningar. Nu har man till och med satt upp skyltar här, sier Jansson i innlegget på Tik Tok.

Biskopsgården er et såkalt millionprogram-område som ble fullført i løpet av 1960-årene. Nøyaktig hvor mange mennesker som bor i området i dag, er ukjent, men mer enn halvparten av innbyggerne rapporteres å være utenlandsfødte. Biskopsgården var et av de første områdene i Sverige politiet klassifiserte som et «spesielt sårbart område», og det var også her at politimannen Andreas Danman ble skutt og drept i tjeneste den 30. juni i fjor.

Janssons påstand om at barn noen ganger ikke må gå ut og leke fordi det skytes i nærområdet, er riktig. I Gøteborg, og i mange andre byer, holder nå personalet ved skoler og førskoler øvelser der barna får opplæring i å søke beskyttelse innendørs ved skuddveksling eller andre farer.

Filmen med skiltet utenfor førskolen har gått viralt, men i Gøteborg kommune er tjenestemennene uvitende om dens eksistens. Anna Johansson, operasjonssjef for førskoler i Biskopsgården, blir overrasket når Document kontakter henne.

– Det här var en nyhet för mig, det är inget jag har hört något om. Det är självklart helt olämpligt, sier Johansson, som lover å kontakte byens kommunikasjonsavdeling i saken.

Men skiltet vil fortsette å være oppe på tirsdag som et dokument om tilstanden i Sverige, og i innlegget sitt på Tik Tok er Mikael Jansson tydelig: Skilt som det i Biskopsgården skal ikke være nødt til å eksistere, og nå trengs det ny innsats for å endre samfunnet.

– De som gör de här skjutningarna och inte vill anpassa sig måste återvandra och väljarna måste välja nya partier som vill rädda och förändra Sverige tillbaks till det fina, god Sverige vi en gång hade.

Oppdatering: Gøteborg kommune meldte tirsdag at de har levert en politianmeldelse mot personen som har montert skiltet utenfor barnehagen. Skiltet skal nå ha blitt tatt ned.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.