Kontoer knyttet til islamistisk ekstremisme oppfordrer til terrorangrep mot svenske myndigheter. Truslene er et resultat av en falsk kampanje som hevder at sosialtjenesten kidnapper muslimske barn.

Sveriges kommuner har fått beskjed om at det for tiden pågår en stor påvirkningskampanje mot Sverige på sosiale medier. Kontoer knyttet til Det muslimske brorskapet og andre voldsbejaende islamistiske organisasjoner sprer falsk informasjon om at svenske kommuner og myndigheter kidnapper muslimske barn.

Kampanjen mot Sverige ble ifølge den svenske Myndigheten för psykologiskt försvar startet 28. desember i fjor, men i løpet av den siste uken har angrepene eskalert. Informasjonen spres i arabisktalende kanaler med millioner av følgere, hvor det i kommentarfeltene også oppfordres til terrorhandlinger og trusler mot svenske myndigheter.

Den falske informasjonen består av påstander om at myndigheter i Sverige kidnapper muslimske barn og plasserer dem hos kristne familier. Blant annet er falske filmer av gråtende barn spredt på nett, der barna hevder at de er kidnappet fra familiene sine. Hensikten med kidnappingene er å gjøre barn i muslimske familier til kristne.

Les mer: Arabiske innvandrere raser mot Sverige, kaller det «grisenes land»

– Den senaste veckan har det eskalerat kraftigt och i kommentarsfält så kommer uppmaningar om terrorattentat eller hot riktat mot myndigheter och deras utövning, sier Mikael Tofvesson som er operasjonssjef ved Myndigheten för psykologiskt försvar i et intervju med SR P4 Örebro.

– Det gäller hela Sverige i dagsläget, det är både kommuner och socialtjänst som blivit påhoppade och angripna synnerligen hätskt i den här kampanjen.

Mikael Tofvesson ønsker ikke å gå i detaljer om hvordan Sverige og Myndigheten för psykologiskt försvar reagerer på den pågående kampanjen, men han mener at truslene som fremsettes tas på alvor.

– Just nu samverkar vi med ett visst antal myndigheter för att reda ut vad som behöver göras och vilka motaktiviteter som behöver planeras fram. Vad det kan vara i detalj vill jag inte gå in på då vi är utsatta för en koordinerad attack, sier Mikael Tofvesson.

 

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.