Innvandrerfamilier med barn føler seg utrygge i Sverige, mange reiser hjem. Foto: Youtube. 

Blant innvandrere i Sverige går det rykter om at deres barn kan bli «kidnappet» av sosialkontoret. Flere har blitt så redde at de har vendt tilbake til hjemlandet.

Det er har generelt vært vanskelig å få innvandrere i Sverige til å dra tilbake til sine hjemland, selv om de har fått avslag på oppholdstillatelse og blitt idømt utvisning.

Men nå har det plutselig dukket opp noe som gjør at flere innvandrere har fått det svært så travelt med å forlate Sverige, og sette kursen for sine opprinnelsesland.

Det hele har utspring i temmelig ville rykter. Fria Tider forteller om denne underlige saken:

Invandrare åker hem frivilligt av rädsla för socialen, innleder avisen, og fortsetter:

Uppgifter om att sociala myndigheter i Sverige kidnappar muslimska barn får nu invandrare att helt frivilligt flytta hem till tredje världen igen.

P4 beretter mer:

– Det finns familjer i Sverige som är så rädda för att socialtjänsten ska ta deras barn att de ger upp hela sina liv och flyr landet», rapporterar P4 Göteborg.

Radiokanalen har snakket med firebarnsfaren Samir som nærmest i panikk sendte sine barn og sin kone til Midtøsten da han fikk et brev fra sosialkontoret. Dette til tross for at han ikke ante hva brevet dreide seg om.

– Det börjar med ett brev och slutar med att de tar ditt eget barn från dig, säger Samir till P4 Göteborg.

Samir opplyser at han kjenner et titall andre familier som som plangger å gjøre det samme, eller  allerede har gjort det.  .

– Om inte socialen garanterar att vi får behålla våra barn så kommer vi aldrig tillbaka till Sverige, hotar Samir.

– Och om de garanterar det kommer vi ändå att byta kommun för att komma ifrån den här rasistiska socialarbetaren, fortsätter han.

Dette skyldes angivelig en form for desinformasjonskampanje noen har satt i verk:

Enligt P4 pågår ett «internationellt drev» mot Sverige med «falska filmer» som beskriver hur muslimska barn kidnappas av den svenska socialen. Enligt myndigheten för psykologiskt försvar handlar det om en «organiserad påverkanskampanj», skriver Fria Tider.

Les også: 

Ansatte på sosialkontor i Sveriges utsatte områder trues med å parteres

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.