Unge afghanske menn i Stockholm sentrum. Foto: YouTube 

Den svenske Riksdagen har vedtatt å bruke statens penger for å friste innvandrere til å returnere til sine hjemland. Det er foreløpig satt av 1 milliard kroner.

Sverige har de siste par-tre tiår opplevd massive og stadig økende utfordringer knyttet til innvandring.

Rundt om i landet dannes parallellsamfunn med preg av ren slum, med utbredt kriminalitet, utenforskap, forfall og utrygghet. Det er dette som kalles «utsatte områder».

Først var det bare partiet Sverigedemokraterna som i det hele tatt så dette som et problem og ønsket å gjøre noe. Etter hvert har det ene partiet etter det andre kommet på samme tanke.

Nylig ble det av et flertall i Riksdagen vedtatt et forslag som rett og slett innebærer at Sverige skal lokke innvandrere til å returnere til sine hjemland. Forslaget kom opprinnelig fra Sverigedemokraterna (SD).

Tiltaket har fått navnet «återvandringsmiljarden», eller «tilbakevendingsmilliarden».

SD vil at man skal bruke denne milliarden til å betale betydelige beløp til hver enkelt av de uønskede innvandrerne man nå vil bli kvitt. Men enkelte av de andre partiene bak tiltaket vil bruke pengene på å «bygge opp» innvandrernes hjemland, slik at det skal bli mer attraktivt å reise tilbake dit.

Forslaget tar primært sikte på å få ut innvandrere som lever på sosialbidrag i Sverige,

Fria Tider er blant de svenske mediene som nå skriver om saken:

SD:s återvandringsmiljard, som nyligen klubbades igenom när den konservativa budgeten vann gehör i Sveriges riksdag, ska öppna för ersättningar på upp till 400.000 kronor när invandrarfamiljer åker hem frivilligt, skriver Aftonbladet.

Fria Tider fortsetter:

Idag ligger det maximala återvandrings­bidraget på 40.000 kronor, något Sverigedemokraterna alltså vill höja rejält.

– Det tror jag kan vara ett sätt. Att höja det och göra det mer attraktivt, sade Oscar Sjöstedt, partiets ekonomisk-politiske talesperson, under SD:s landsdagar enligt Sveriges Radio.

Han vill dock inte bekräfta beloppet 400.000 kronor.

SD-representanten er klar på hvem man har i tankene:

Till Aftonbladet förtydligar han att såväl återvandringsbidrag som rent bistånd kan bli aktuellt, för att få hem tredje världen-invandrarna till tredje världen igen.

Man vurderer ulike tiltak for å forsøke å overtale slike «bidragsinnvandrere» til å forlate Sverige frivillig:

Invandrare som har en bestående ovilja eller oförmåga att försörja sig i Sverige ska dessutom kunna få hembesök där myndigheterna försöker få bidragstagaren att återvandra frivilligt.

– Jag utesluter inte att det i vissa fall skulle kunna handla om att man också söker upp människor som inte har funnit sin plats i Sverige, sade Oscar Sjöstedt på landsdagarna.

Statsminister Jonas Gahr Støre har foreløpig ikke varslet noe tilsvarende initiativ fra den rødgrønne regjeringen for å bli kvitt de ikke ubetydelige antall innvandrere som lever på sosialbidrag her i Norge.

Men NRK påpeker at «bidragsinnvandring» er et aktuelt tema også her:

NRK: Halvparten av alle som får sosialhjelp i Norge, er fra Asia eller Afrika

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.