Av Julia Caesar

Jag har fått ett brev från Fredrik Reinfeldt. Det är inte var dag man får brev från statsministern, så jag känner mig hedrad och läser brevet noga. Fredrik Reinfeldt skriver:

Jag vill lämna ett tydligt besked från Moderaterna. Vi ser er alla.»

Tack, det känns tryggt att veta.

Jag har funderat på vad jag ska svara Fredrik. För jag tillhör en generation som anser att man ska svara på brev. Jag hoppas att du vill läsa mitt svar, Fredrik. Nu börjar jag:

Bäste Fredrik!

Tack för ditt brev. Jag förstår att jag betyder mycket för dig, eftersom du gör dig besväret att skriva ett brev till mig. Du skriver att ni moderater kommer att göra allt för att Sverige ska bli ett föregångsland. Du vill att jag ska känna att ni ser mig och alla andra som bor i Sverige. Du vill ha min röst.

Ursäkta om jag låter en smula brutal. Men bäste Fredrik, känn dig blåst! Min röst får du inte.

Det Sverige som du och den övriga alliansregeringen har skapat är ingenting som jag vill ha. Allt det som var fint och tryggt i Sverige har ni med gemensamma krafter monterat ned och förstört. Det var det Sverige som jag och andra i min generation och generationerna före mig byggde upp, ett land som vi älskade och ville bevara.

Sorg över ett förlorat Sverige

Vi är många nu levande, ska du veta, som sörjer ett förlorat Sverige. Vi växte upp i ett land där det var tryggt att leva, där man kunde lita på varandra och där det fanns en framtidstro. Många av oss var fattiga, men med utbildning och eget arbete kunde vi bygga en framtid för oss och våra barn. Det landet har tagits ifrån oss. Sorgen bär vi ständigt i oss, djup och sårig. Om du bara visste hur många tårar jag har gråtit över mitt förlorade land. Inte så mycket för min egen skull som för dem jag älskar och som kommer efter mig. Det land som jag ville ge dem finns inte längre.

Ja, jag vet att du föddes 1965 och bara var en tioårig grabb när Sveriges riksdag 1975 tog det enhälliga beslutet att förvandla Sverige till ett mångkulturellt land. Antagligen spelade du fotboll och var duktig i skolan vid den tiden. Jag kan inte anklaga dig för det beslutet. Det var socialdemokraterna som lade grunden för massinvandringspolitiken och satte den i system. Men ni i det borgerliga blocket kan inte skylla ifrån er. Alla politiska beslut av betydelse på det här området har varit enhälliga. Och du och övriga i alliansen har inte bara fortsatt att föra en fullständigt ansvarslös politik. Ni har trappat upp vansinnet ännu mer.

Ursvenskt är bara barbariet

Jag trodde faktiskt på dig när du kom till makten 2006. Jag trodde att du kunde förändra något på invandringspolitikens område efter många års socialdemokratiskt vanstyre. Men redan när jag slog upp tidningen den 15 november 2006 – du hade varit statsminister en dryg månad – blev jag besviken. Du hade besökt det invandrartäta Ronna i Södertälje och sa ordagrant:

«Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.»

Hvilket annat land kan en statsminister ostraffat spotta på sitt eget land och dess befolkning och till och med tro sig skörda poäng på det? Dessutom är det du säger inte sant. Sverige har haft handelsförbindelser med resten av världen i mer än tusen år. Men om du med utveckling menar invandring så var den ända fram till 1950-talet ytterst begränsad. Efter 1970 har vi däremot importerat ett betydande barbari.

Du och dina alliansvänner bedriver världens mest extrema invandringspolitik. Jag undrar om du ens märker det? Med det liv du lever kommer du naturligtvis aldrig själv i kontakt med invandringspolitikens följder. I likhet med hela den övriga eliten lever du skyddat i ett etniskt isolat. Det är andras döttrar som blir våldtagna när Sverige har Europarekord i våldtäkter. Det är andras barn som blir rånade, misshandlade och mördade. Det är andras gamla föräldrar som blir liggande i timmar i sin avföring när äldreomsorgen går på knäna av resursbrist.

Jag har bott i mångkulturen

Du får ursäkta om jag blir en aning personlig. Men till skillnad från dig och andra som eftersträvar mångfald har jag faktiskt upplevt den i mitt eget liv. Under några år bodde jag i ett mångkulturellt område nära dig. Det är år jag helst vill glömma. Det eldades i hissarna. Väggarna till källarförråden klipptes sönder och förråden länsades. Min cykel monterades ned och stals. Ett helt dygn satt alla boende instängda i våra lägenheter sedan en invandrare eldat upp sin lägenhet. Trapphuset var så rökfyllt att man inte kunde ta sig ut. Tulpanlökarna som jag planterat i rabatterna slets upp innan de ens hunnit blomma. En morgon när jag satt och åt frukost hörde jag smällar utifrån trapphuset. Där stod en man i full färd med att slå in lägenhetsdörren mitt emot med en yxa. Ja, jag blev så berikad att jag fick kackerlackor i köksskåpen och måste evakueras medan lägenheten sanerades.

Du ska veta Fredrik, att den erfarenheten och många andra har gjort mig tämligen kallsinnig till mångkultur. Jag vet att många duktiga invandrare har kommit till Sverige och arbetar och bidrar till välfärden. Det är inte dem jag talar om. Det är det enorma insläppet av människor som varken är flyktingar eller arbetskraftsinvandrare som bekymrar mig. Som du vet är de i förkrossande majoritet.

Jag har faktiskt läst på och försökt komma underfund med varför du och de andra i alliansen driver den mångkulturella politiken med sådan frenesi. Men ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Det kan inte vara något annat än ursinnig prestige som driver er. Det är era egna skinn ni är rädda om. Inte våra. Bara era egna plånböcker är välfyllda tömmer ni gärna våra. Bara ni själva lugnt kan luta er tillbaka i fåtöljen från Svenskt Tenn i era trygga innerstadsvåningar och villor överlåter ni gärna åt oss att leva med mångkulturen i vår vardag.

Muslimsk massinvandring

Vi fick chansen 2006 att strama upp Sveriges invandringspolitik. Ni tog den inte. Istället har bidragsinvandringen från muslimska länder de senaste åren slagit alla rekord, och enligt alla prognoser ska den öka ännu mer. Mer än 100 000 nya PUT (permanenta uppehållstillstånd) beviljas per år som gratisbiljetter till den välfärd som svenska folket har arbetat ihop och som snart är ett minne blott.

Har du inte förstått vad muslimsk massinvandring innebär i form av ständigt större krav på anpassning till en totalitär, våldsam och förtryckande ideologi från 600-talet? Se dig om i Europa, Fredrik! Se hur västerländsk kultur och civilisation, social tillit och trygghet angrips i land efter land! Varför skulle Sverige skonas från islamisering och våld när vi släpper in fler invandrare från muslimska länder per capita än något annat land och dessutom har världens mesigaste politiker, helt oförmögna att sätta gränser?

Du tycker antagligen att jag är orättvis som enbart fokuserar på invandringspolitiken. Du har ju sysslat med andra och viktigare saker. Ja, jag vet att det kom en ekonomisk kris emellan. Du brukar framhålla det. Du och Anders Borg har haft fullt upp med arbetslinjen och att minska utanförskapet, som ni brukar säga. Men invandringspolitiken är det som har förändrat Sverige allra mest i modern tid. Och hur kommer det sig att ni importerar ännu mer utanförskap i form av tiotusentals analfabeter och andra som rimligt att döma aldrig kommer ut på arbetsmarknaden? Varför minskade ni inte ens under en djup ekonomisk kris den pengaslukande invandringen? Hur kan vi ha råd att vara hela jordens socialbyrå när det skärs ned på samtliga andra budgetposter? Jag och många med mig förstår det helt enkelt inte.

Den moderata stalinismen

Många, i synnerhet era kärnväljare, har röstat på dig och moderaterna för att ni betonar friheten. Du säger att du värnar om människors frihet att forma sina egna liv. Det låter så bra. Men vad tror du att de som röstade på dig för frihetens skull tänkte när de plötsligt konfronterades med moderaternas totalitära, stalinistiska sida?

Jag säger bara: Vellinge. Den lilla Skånekommunen där partisekreterare Per Schlingmann och migrationsminister Tobias Billström lät den moderata partipiskan vina så att ekot fortplantade sig i hela landet. Ni ställde Vellinge inför ultimatum: antingen frivilligt gå med på att ta emot så kallade «ensamkommande flyktingbarn» eller tvingas med lag. Den kommunala självbestämmanderätten stampade ni ned i gruset. Det finns ett namn för sånt, käre Fredrik. Det kallas stalinism. Moderat stalinism.

Eller när ni vill ha kvotering av kvinnor till näringslivets styrelser. Kalla det vad du vill Fredrik, men frihet är det inte.

Yoghurt, islam och bidragsmigranter

Under din mandatperiod har du hunnit vara EU-ordförande också. Sverige fick ligga i träda ett tag. Istället ägnade du din kraft åt att arbeta för att Turkiet ska komma med i EU. Du gjorde en fjäskturné i Turkiet där du hävdade att «EU behöver Turkiet». Ja, du påstod till och med att Sverige behöver Turkiet. Till vad, undrar jag? Vad ska vi med ytterligare ett underutvecklat land som inte ens ligger i Europa? Vad kan Turkiet tillföra Europa mer än yoghurt, islam och bidragsmigranter? Har vi inte nog med muslimska kravmaskiner som lever i självvald segregation och kräver allt från moskéer till könsapartheid i badhus, på sjukhus och i skolor? Räcker det inte med att Grekland måste försörjas av EU, det vill säga av oss? Vi kanske först skulle ägna oss åt Greklands, Storbritanniens, Portugals och Spaniens sönderfallande ekonomier innan vi drar på oss fler? Och kanske vår egen?

Det finns de som säger att invandringspolitik vinner inga val. Tror du det också, Fredrik? Är det därför du vägrar diskutera den? Eller är du bara smärtsamt medveten om att du inte har några argument? Tror du liksom krassa partistrateger att väljarna bara bryr sig om kronor och ören? I så fall har du verkligen skäl att befria de svenska skattebetalarna från den gigantiska börda som tynger våra axlar i kostnader för invandringen. Här har du ett riktigt spartips!

Visserligen har du och alla politiker före dig konsekvent vägrat uppge kostnaderna för just denna budgetpost. Egendomligt, eftersom alla andra kostnader ständigt rannsakas på längden och tvären. Men du vet ju att det handlar om hundratals miljarder per år. Fast det får inte erkännas i den händelse svenska folket skulle få för sig att göra revolt.

Socialmoderaterna – ett totalitärt parti

Nu är för första gången ett invandringskritiskt parti, Sverigedemokraterna, på väg in i riksdagen. Jag är ledsen att behöva säga det, Fredrik, men du får nog lov att hacka i dig det. Istället för att gräma dig och tugga på naglarna föreslår jag att du rannsakar dig själv och övriga i alliansen – hårt. För det är inga andra än ni som har bäddat för SD. Med allt det ni har gjort och framför allt det ni inte har gjort under era fyra år vid makten har ni berett marken för SD och strött palmblad och rosor på deras stig. Ni har gjort det genom att istadigt som åsnor fortsätta bedriva världens mest extrema invandringspolitik och envist som bergsgetter vägra diskutera den. Maktens arrogans talar sitt tydliga språk. Tro inte för ett ögonblick att inte vi väljare noterar det.

Om inte annat noterade vi det när ditt parti och socialdemokraterna nyligen förklarade sig beredda att styra Stockholms kommun tillsammans i en blocköverskridande majoritet i syfte att stänga Sverigedemokraterna ute. Givetvis hade båda partierna förankrat planen i sina respektive partiledningar. Och givetvis finns samma plan på riksnivå. Socialmoderaterna, ett totalitärt parti.

Enpartistat och begravd demokrati

Kärleken till den egna makten och privilegierna övertrumfar med råge respekten för väljarna och för demokratin. Vi är inte dummare än att vi förstår. Tydligare kan väljarförakt inte demonstreras. Inget pris är för högt för att ni ska slippa respektera folkviljan. Ni är till och med beredda att bilda en enpartistat och begrava demokratin.

Vad ska det stå på gravstenen? Vad sägs om det här:

Här vilar Sveriges demokrati som vi körde över otaliga gånger och slutgiltigt lyckades ta död på i september 2010. Oändligt sörjd och saknad av Sveriges folk.»

Men innan du beställer gravstenen, Fredrik, tycker jag att du ska ställa dig framför spegeln. Se dig själv i ansiktet. Titta djupt in i dina mörkbruna ögon och fråga dig själv om du orkar leva med fler svek. Det är inte bara vi väljare som har ett val. Det har du också. Tänk om! Lägg om kursen! Börja jobba för Sveriges och svenska folkets bästa! Det kommer säkert att kännas ovant i början, men jag försäkrar att det är värt det. Du kommer att må mycket bättre. Du tror det kanske inte, men jag vill ditt allra bästa.

Din tillgivna Julia

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Av Julia Caesar

Jag har fått ett brev från Fredrik Reinfeldt. Det är inte var dag man får brev från statsministern, så jag känner mig hedrad och läser brevet noga. Fredrik Reinfeldt skriver:

Jag vill lämna ett tydligt besked från Moderaterna. Vi ser er alla.»

Tack, det känns tryggt att veta.

Jag har funderat på vad jag ska svara Fredrik. För jag tillhör en generation som anser att man ska svara på brev. Jag hoppas att du vill läsa mitt svar, Fredrik. Nu börjar jag:

Bäste Fredrik!

Tack för ditt brev. Jag förstår att jag betyder mycket för dig, eftersom du gör dig besväret att skriva ett brev till mig. Du skriver att ni moderater kommer att göra allt för att Sverige ska bli ett föregångsland. Du vill att jag ska känna att ni ser mig och alla andra som bor i Sverige. Du vill ha min röst.

Ursäkta om jag låter en smula brutal. Men bäste Fredrik, känn dig blåst! Min röst får du inte.

Det Sverige som du och den övriga alliansregeringen har skapat är ingenting som jag vill ha. Allt det som var fint och tryggt i Sverige har ni med gemensamma krafter monterat ned och förstört. Det var det Sverige som jag och andra i min generation och generationerna före mig byggde upp, ett land som vi älskade och ville bevara.

Sorg över ett förlorat Sverige

Vi är många nu levande, ska du veta, som sörjer ett förlorat Sverige. Vi växte upp i ett land där det var tryggt att leva, där man kunde lita på varandra och där det fanns en framtidstro. Många av oss var fattiga, men med utbildning och eget arbete kunde vi bygga en framtid för oss och våra barn. Det landet har tagits ifrån oss. Sorgen bär vi ständigt i oss, djup och sårig. Om du bara visste hur många tårar jag har gråtit över mitt förlorade land. Inte så mycket för min egen skull som för dem jag älskar och som kommer efter mig. Det land som jag ville ge dem finns inte längre.

Ja, jag vet att du föddes 1965 och bara var en tioårig grabb när Sveriges riksdag 1975 tog det enhälliga beslutet att förvandla Sverige till ett mångkulturellt land. Antagligen spelade du fotboll och var duktig i skolan vid den tiden. Jag kan inte anklaga dig för det beslutet. Det var socialdemokraterna som lade grunden för massinvandringspolitiken och satte den i system. Men ni i det borgerliga blocket kan inte skylla ifrån er. Alla politiska beslut av betydelse på det här området har varit enhälliga. Och du och övriga i alliansen har inte bara fortsatt att föra en fullständigt ansvarslös politik. Ni har trappat upp vansinnet ännu mer.

Ursvenskt är bara barbariet

Jag trodde faktiskt på dig när du kom till makten 2006. Jag trodde att du kunde förändra något på invandringspolitikens område efter många års socialdemokratiskt vanstyre. Men redan när jag slog upp tidningen den 15 november 2006 – du hade varit statsminister en dryg månad – blev jag besviken. Du hade besökt det invandrartäta Ronna i Södertälje och sa ordagrant:

«Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.»

Hvilket annat land kan en statsminister ostraffat spotta på sitt eget land och dess befolkning och till och med tro sig skörda poäng på det? Dessutom är det du säger inte sant. Sverige har haft handelsförbindelser med resten av världen i mer än tusen år. Men om du med utveckling menar invandring så var den ända fram till 1950-talet ytterst begränsad. Efter 1970 har vi däremot importerat ett betydande barbari.

Du och dina alliansvänner bedriver världens mest extrema invandringspolitik. Jag undrar om du ens märker det? Med det liv du lever kommer du naturligtvis aldrig själv i kontakt med invandringspolitikens följder. I likhet med hela den övriga eliten lever du skyddat i ett etniskt isolat. Det är andras döttrar som blir våldtagna när Sverige har Europarekord i våldtäkter. Det är andras barn som blir rånade, misshandlade och mördade. Det är andras gamla föräldrar som blir liggande i timmar i sin avföring när äldreomsorgen går på knäna av resursbrist.

Jag har bott i mångkulturen

Du får ursäkta om jag blir en aning personlig. Men till skillnad från dig och andra som eftersträvar mångfald har jag faktiskt upplevt den i mitt eget liv. Under några år bodde jag i ett mångkulturellt område nära dig. Det är år jag helst vill glömma. Det eldades i hissarna. Väggarna till källarförråden klipptes sönder och förråden länsades. Min cykel monterades ned och stals. Ett helt dygn satt alla boende instängda i våra lägenheter sedan en invandrare eldat upp sin lägenhet. Trapphuset var så rökfyllt att man inte kunde ta sig ut. Tulpanlökarna som jag planterat i rabatterna slets upp innan de ens hunnit blomma. En morgon när jag satt och åt frukost hörde jag smällar utifrån trapphuset. Där stod en man i full färd med att slå in lägenhetsdörren mitt emot med en yxa. Ja, jag blev så berikad att jag fick kackerlackor i köksskåpen och måste evakueras medan lägenheten sanerades.

Du ska veta Fredrik, att den erfarenheten och många andra har gjort mig tämligen kallsinnig till mångkultur. Jag vet att många duktiga invandrare har kommit till Sverige och arbetar och bidrar till välfärden. Det är inte dem jag talar om. Det är det enorma insläppet av människor som varken är flyktingar eller arbetskraftsinvandrare som bekymrar mig. Som du vet är de i förkrossande majoritet.

Jag har faktiskt läst på och försökt komma underfund med varför du och de andra i alliansen driver den mångkulturella politiken med sådan frenesi. Men ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Det kan inte vara något annat än ursinnig prestige som driver er. Det är era egna skinn ni är rädda om. Inte våra. Bara era egna plånböcker är välfyllda tömmer ni gärna våra. Bara ni själva lugnt kan luta er tillbaka i fåtöljen från Svenskt Tenn i era trygga innerstadsvåningar och villor överlåter ni gärna åt oss att leva med mångkulturen i vår vardag.

Muslimsk massinvandring

Vi fick chansen 2006 att strama upp Sveriges invandringspolitik. Ni tog den inte. Istället har bidragsinvandringen från muslimska länder de senaste åren slagit alla rekord, och enligt alla prognoser ska den öka ännu mer. Mer än 100 000 nya PUT (permanenta uppehållstillstånd) beviljas per år som gratisbiljetter till den välfärd som svenska folket har arbetat ihop och som snart är ett minne blott.

Har du inte förstått vad muslimsk massinvandring innebär i form av ständigt större krav på anpassning till en totalitär, våldsam och förtryckande ideologi från 600-talet? Se dig om i Europa, Fredrik! Se hur västerländsk kultur och civilisation, social tillit och trygghet angrips i land efter land! Varför skulle Sverige skonas från islamisering och våld när vi släpper in fler invandrare från muslimska länder per capita än något annat land och dessutom har världens mesigaste politiker, helt oförmögna att sätta gränser?

Du tycker antagligen att jag är orättvis som enbart fokuserar på invandringspolitiken. Du har ju sysslat med andra och viktigare saker. Ja, jag vet att det kom en ekonomisk kris emellan. Du brukar framhålla det. Du och Anders Borg har haft fullt upp med arbetslinjen och att minska utanförskapet, som ni brukar säga. Men invandringspolitiken är det som har förändrat Sverige allra mest i modern tid. Och hur kommer det sig att ni importerar ännu mer utanförskap i form av tiotusentals analfabeter och andra som rimligt att döma aldrig kommer ut på arbetsmarknaden? Varför minskade ni inte ens under en djup ekonomisk kris den pengaslukande invandringen? Hur kan vi ha råd att vara hela jordens socialbyrå när det skärs ned på samtliga andra budgetposter? Jag och många med mig förstår det helt enkelt inte.

Den moderata stalinismen

Många, i synnerhet era kärnväljare, har röstat på dig och moderaterna för att ni betonar friheten. Du säger att du värnar om människors frihet att forma sina egna liv. Det låter så bra. Men vad tror du att de som röstade på dig för frihetens skull tänkte när de plötsligt konfronterades med moderaternas totalitära, stalinistiska sida?

Jag säger bara: Vellinge. Den lilla Skånekommunen där partisekreterare Per Schlingmann och migrationsminister Tobias Billström lät den moderata partipiskan vina så att ekot fortplantade sig i hela landet. Ni ställde Vellinge inför ultimatum: antingen frivilligt gå med på att ta emot så kallade «ensamkommande flyktingbarn» eller tvingas med lag. Den kommunala självbestämmanderätten stampade ni ned i gruset. Det finns ett namn för sånt, käre Fredrik. Det kallas stalinism. Moderat stalinism.

Eller när ni vill ha kvotering av kvinnor till näringslivets styrelser. Kalla det vad du vill Fredrik, men frihet är det inte.

Yoghurt, islam och bidragsmigranter

Under din mandatperiod har du hunnit vara EU-ordförande också. Sverige fick ligga i träda ett tag. Istället ägnade du din kraft åt att arbeta för att Turkiet ska komma med i EU. Du gjorde en fjäskturné i Turkiet där du hävdade att «EU behöver Turkiet». Ja, du påstod till och med att Sverige behöver Turkiet. Till vad, undrar jag? Vad ska vi med ytterligare ett underutvecklat land som inte ens ligger i Europa? Vad kan Turkiet tillföra Europa mer än yoghurt, islam och bidragsmigranter? Har vi inte nog med muslimska kravmaskiner som lever i självvald segregation och kräver allt från moskéer till könsapartheid i badhus, på sjukhus och i skolor? Räcker det inte med att Grekland måste försörjas av EU, det vill säga av oss? Vi kanske först skulle ägna oss åt Greklands, Storbritanniens, Portugals och Spaniens sönderfallande ekonomier innan vi drar på oss fler? Och kanske vår egen?

Det finns de som säger att invandringspolitik vinner inga val. Tror du det också, Fredrik? Är det därför du vägrar diskutera den? Eller är du bara smärtsamt medveten om att du inte har några argument? Tror du liksom krassa partistrateger att väljarna bara bryr sig om kronor och ören? I så fall har du verkligen skäl att befria de svenska skattebetalarna från den gigantiska börda som tynger våra axlar i kostnader för invandringen. Här har du ett riktigt spartips!

Visserligen har du och alla politiker före dig konsekvent vägrat uppge kostnaderna för just denna budgetpost. Egendomligt, eftersom alla andra kostnader ständigt rannsakas på längden och tvären. Men du vet ju att det handlar om hundratals miljarder per år. Fast det får inte erkännas i den händelse svenska folket skulle få för sig att göra revolt.

Socialmoderaterna – ett totalitärt parti

Nu är för första gången ett invandringskritiskt parti, Sverigedemokraterna, på väg in i riksdagen. Jag är ledsen att behöva säga det, Fredrik, men du får nog lov att hacka i dig det. Istället för att gräma dig och tugga på naglarna föreslår jag att du rannsakar dig själv och övriga i alliansen – hårt. För det är inga andra än ni som har bäddat för SD. Med allt det ni har gjort och framför allt det ni inte har gjort under era fyra år vid makten har ni berett marken för SD och strött palmblad och rosor på deras stig. Ni har gjort det genom att istadigt som åsnor fortsätta bedriva världens mest extrema invandringspolitik och envist som bergsgetter vägra diskutera den. Maktens arrogans talar sitt tydliga språk. Tro inte för ett ögonblick att inte vi väljare noterar det.

Om inte annat noterade vi det när ditt parti och socialdemokraterna nyligen förklarade sig beredda att styra Stockholms kommun tillsammans i en blocköverskridande majoritet i syfte att stänga Sverigedemokraterna ute. Givetvis hade båda partierna förankrat planen i sina respektive partiledningar. Och givetvis finns samma plan på riksnivå. Socialmoderaterna, ett totalitärt parti.

Enpartistat och begravd demokrati

Kärleken till den egna makten och privilegierna övertrumfar med råge respekten för väljarna och för demokratin. Vi är inte dummare än att vi förstår. Tydligare kan väljarförakt inte demonstreras. Inget pris är för högt för att ni ska slippa respektera folkviljan. Ni är till och med beredda att bilda en enpartistat och begrava demokratin.

Vad ska det stå på gravstenen? Vad sägs om det här:

Här vilar Sveriges demokrati som vi körde över otaliga gånger och slutgiltigt lyckades ta död på i september 2010. Oändligt sörjd och saknad av Sveriges folk.»

Men innan du beställer gravstenen, Fredrik, tycker jag att du ska ställa dig framför spegeln. Se dig själv i ansiktet. Titta djupt in i dina mörkbruna ögon och fråga dig själv om du orkar leva med fler svek. Det är inte bara vi väljare som har ett val. Det har du också. Tänk om! Lägg om kursen! Börja jobba för Sveriges och svenska folkets bästa! Det kommer säkert att kännas ovant i början, men jag försäkrar att det är värt det. Du kommer att må mycket bättre. Du tror det kanske inte, men jag vill ditt allra bästa.

Din tillgivna Julia

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.