Afrikanske studenter som har forlatt Ukraina. foto: YouTube  

Et stort antall afrikanere som oppholdt seg i Ukraina, har nå dratt til andre europeiske land på grunn av krigen. De skal ikke ha noe ønske om å reise tilbake til Afrika.

Fria Tider skriver om denne flukten av afrikanere fra det nå krigsherjede Ukraina. De fleste skal ha begitt seg videre til land i Vest-Europa, og der har de tenkt å bli:

Inte mindre än 23.000 afrikanska studenter befann i Ukraina när kriget inleddes, hävdar Unesco. De flesta av dem som nu flytt till Västeuropa har inga planer på att åka hem till Afrika, skriver Le Figaro.

Nettopp Ukraina skal ha vært et populært land for afrikanere å studere i, skriver avisen:

Enligt Le Figaro har Ukraina blivit ett av de populäraste målen för afrikanska internationella studenter, efter Frankrike och USA. En stor ökning har skett sedan 2016.

En förklaring är att det har varit lätt att få visum och att utbildningen är billig.

Disse studentene kommer tilfeldigvis i stor grad fra de samme landene som størsteparten av båtmigranter som drar over Middelhavet til Italia og Spania:

Uppgifter från Unesco för åren 2020–2021 visar att de vanligaste hemländerna för afrikanska studenter i Ukraina är Marocko, Nigeria, Egypten, Ghana och Tunisien.

Blant de de som nå har fått avbrutt sine studier i Ukraina, skal det nå ikke være noe utbredt ønske om å reise hjem til sine afrikanske hjemland:

Många av afrikanerna som flytt Ukraina har nu slagit sig ned i EU-länder. Och «de flesta vill inte åka hem», konstaterar Le Figaro.

– Jag vill inte åka hem till Algeriet, säger Israa Aelle, som nyligen anlände till Lyon från Ukraina med tåg.

Planen är istället att få en plats på universitet i Västeuropa som flyktingar.

I Paris får de hjelp med både studieplasser og husrom av afrikanske organisasjoner, skriver Le Figaro.

Det er ikke opplyst hvilke studier de i hovedsak går på.  Så langt er det heller ikke avklart om noen av disse har tenkt seg til eksempelvis Norge, for å fortsette sin akademiske karriere her.

Trangen til å reise til Sverige skal imidlertid ikke være stor hos noen av dem som nå rømmer fra Ukraina: 

Ukrainske flyktninger vil ikke til Sverige: «Mafialand»

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.