Afrikanske migranter med kurs for Europa. Den svenske avisen DN mener de vil sikre vår velferd.

Ifølge den svenske avisen DN er Europa helt avhengig av å få inn flest mulig afrikanske innvandrere. Påstanden blir rett og slett totalslaktet av en journalist i en annen avis.

Det er avisen DN, Dagens Nyheter, som kommer med oppsiktsvekkende uttalelser om innvandringssituasjonen i Europa. (Artikkelen er bak betalingsmur. Document refererer avisen Fria Tider  sin oppsummering av saken).

«Bara afrikansk invandring kan rädda Europa», skriver DN i tittelen.

Det hele bygger på et premiss om at Europas befolkning er aldrende, og at det derfor angivelig trengs unge mennesker fra et annet kontinent for å holde hjulene i gang på litt sikt. Dette andre kontinentet som skal forsyne Europa med fremtidens arbeidskraft, er etter DNs mening Afrika.

DN skriver, ifølge Fria Tider:

… Europa och rentav världen kommer bli «beroende av kraftigt ökad migration från Afrika».

Ikke bare Europa, men hele verden, skal altså reddes av tilstrømmende afrikanere.

Tidningen säger sig hänvisa till en studie i The Lancet.

Närmare bestämt handlar det om att invandring ska rädda Europa från vad DN kallar Europas «åldersfälla», alltså att människor blir allt äldre.

«Barnafödandet minskar dramatiskt inte bara i Västvärlden utan även i Asien och Latinamerika. På sikt kommer hela världen att bli beroende av kraftigt ökad migration från Afrika. I synnerhet från Nigeria, den regionala jätte som kommer att gå om Kina i storlek», skriver tidningen.

DN ser på Afrika sør for Sahara som en utømmelig kilde til menneskelige ressurser som kan komme og fylle Europas behov for arbeidskraft. De skal da bemanne helsevesen, skole- og utdanningsvesen, andre offentlige tjenester, forskning, innovasjon, utvikling, produksjon, forretningsliv og alt annet der man ifølge denne tankegangen vil ha behov for nye krefter.

Særlig er det arbeidskraft fra Nigeria som skal stå sentralt i denne redningsaksjonen for vestlig velferd.

Den nigerianske storbyen Lagos ble i 2019 kåret til «verdens farligste by», med en kriminalitet, brutalitet og lovløshet som overgår alt annet. Det er ikke oppgitt av DN hvor stor andel av de fremtidige afrikanske velferdsredderne som forventes å ha sin bakgrunn og kompetanse fra nettopp Lagos.

Det står faktisk en norsk professor fra Bergen bak studien som har kommet frem med disse nokså oppsiktsvekkende konklusjonene:

«Professor Stein Vollset, som lett studien, säger i DN att det kommer ske en kraftig åldringseffekt med minskad andel arbetsföra i länders befolkningar, förutom i just Afrika söder om Sahara och särskilt Nigeria.»

Professor Vollset er ikke sitert på tematikk knyttet til de kvalifikasjoner/kompetanse/utdanningsnivå som i dag kreves i vestlig arbeidsliv.

Selv i Sverige er ikke alle begeistret for tanken på afrikansk masseinnvandring som nasjonens og Vestens redning.

«… påståendet totalsågas (totalslaktes) av kritiker», skriver Fria Tider,

og siterer journalist Ivar Arpi, som har en ledende posisjon i Svenska Dagbladet (SvD):

«Samtidigt på DN har tiden stått still. Hur många gånger har den här tesen – att invandring räddar befolkningspyramiden – motbevisats vid det här laget?» spør en kritisk Arpi

Han har åpenbart fått med seg hva som har foregått i Sverige i de senere år, og fortsetter:

«Snarare än att rädda befolkningspyramiden är det ett pyramidspel – där det hela tiden krävs ny invandring», skriver SvD-ledaren Ivar Arpi på Twitter.

Fria tider viser avslutningvis til hvordan nettopp avisen DN også tidligere har presentert kontroversielle påstander for å fremme et mest mulig positivt og ukritisk syn på innvandring i Sverige. Den gangen handlet det om å fortelle leserne om hvor «lønnsomt» det er for ulike regioner i Sverige å ta inn innvandrere:

DN är ökänd för en annan liknande artikel från 2014 där DN spred påståendet att «Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor årligen på de utomlandsfödda personer som bor i kommunen».

Den innvandringsvennlige avisen DN har ikke gjort noen oppsummering i senere tid av hvordan denne «lønnsomheten» har utviklet seg i Sandviken og andre svenske byer og regioner fra 2014 og frem til i dag.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.