Hatkampanjen mot Sverige fortsetter ufortrødent. Senest mandag er det sendt ut nye tweets og artikler. Nettstedet er registrert i Kalkovnveien 2 i Reykjavik på Island, mens Facebook-siden er oppgitt å være i Egypt.

Søndag brakte vi nyheten om at islamistiske nettsteder driver en hatkampanje mot Sverige der det også oppfordres til vold og terror.

Islamistisk hatkampanje oppfordrer til terrorangrep mot Sverige

– Det dreier seg om kanaler med opptil 17 millioner følgere. Spredningen er potensielt til flere enn den svenske befolkningen, sier Mikael Tofvesson, som er operativ leder av Myndigheten för psykologiskt försvar til Sveriges Television.

Et søk på WhoIs avslører at nettstedet er registrert på Island.

Nettstedet shuounislamiya.com er registrert på Island. Skjermdump: WhoIs

Organisasjonen har også en Facebook-side som oppgis å være i Nasr City, Egypt.

Facebook-siden har 313.000 følgere. Øverst på siden ligger en video med tittelen «– Direkte: Æreskriminalitet i Sverige». Videoen ble postet natt til mandag. Skjermdump: Facebook

At videoen bruker betegnelsen æreskriminalitet om omsorgsoverdragelser, er et bisart pek mot det begrepet egentlig refererer seg til, nemlig kvinner og jenter som drepes av sine fedre og/eller brødre fordi de har vanæret familiens og/eller islams ære. Videoen ble lagt ut på YouTube, der kanalen har 616.000 følgere. Nattens video ble streamet direkte, og mandag morgen nærmer den seg 10.000 visninger.

Kommentarene – 250 mandag morgen – er er på arabisk, men kan enkelt oversettes. Som bildet viser, har kampanjen allerede fått oppslag på tyrkiske TRT og Al-Jazeera.

Kommentarer på Shuoun al-Islamiyas siste video. Skjermdump: YouTube

SVT spør Tofvesson om kampanjen kan knyttes til omsorgen for barn av de såkalte IS-kvinnene.

– Det kan vi ikke spekulere på, men vi kan konstatere at det er en ytterligere faktor. Det finnes ulike aktører som hektet seg på kampanjen da den ble større, hvorav noen eksplisitt har uttrykt støtte til IS og antidemokratiske islamistiske bevegelser. Det er ikke urimelig å anta at noen av dem har vurdert det spørsmålet i forbindelse med dette, svarer han.

Ut fra referansene som gis på nettsiden og på sosiale medier, burde det være en enkel sak for svenske myndigheter å finne ut hvem som står bak, Man skulle tro at også Facebook og YouTube i større grad burde interessere seg for organisjonens hatprat.

Hotkampanj mot svenska myndigheter – islamister uppmanar till terrordåd (SVT)

Les også:

Apropos trusler og hatprat

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.