Terrortrusselnivået er hevet og sikkerhetssituasjonen i Sverige er den mest alvorlige på lenge. Derfor må det settes inn nye tiltak for å styrke tog og kollektivtrafikk. Infrastrukturminister Andreas Carlson oppfordret mandag det svenske folket til ikke å bruke hodetelefoner på reise.

«Det er lurt, men det høres litt kjedelig ut», sier Sofie Hedenborg i Malmö. Andre innbyggere i Malmö reagerer negativt på oppfordringen fra ministeren om ikke å bruke hodetelefoner på offentlig transport. «I utgangspunktet sitter alle med hodetelefoner», påpeker Igge Grabanica.

I juli ga regjeringen flere myndigheter i oppdrag å intensivere sikkerhetsarbeidet på bakgrunn av det økte trusselbildet. Transportstyrelsen dekkes av det oppdraget. Undersøkelsen kan vise hvilke konkrete tiltak det dreier seg om.

Infrastruktur- og boligminister Andreas Carlson (KD) appellerte til svensker om å leve livet som vanlig, men med større grad av årvåkenhet. Ting som avviker fra normen i kollektivtrafikken skal meldes umiddelbart, sier statsråden.

«Mitt råd i denne svært alvorlige situasjonen er å ikke sitte med hodetelefoner i ørene», sier han.

Utenriksdepartementet i Storbritannia har nylig advart sine borgere at det er svært sannsynlig at terrorister vil utføre angrep i Sverige.

Svensk politi oppfordrer publikum til å være ekstra på vakt på offentlige steder. «Sunn mistenksomhet er viktig nå». Dette sier Mats Karlsson, leder for etterretningsenheten ved Politiregion Sør, til SVT.

Thom Thavenius, fungerende sikkerhetssjef i SVT, tror det skal mye til før terrortrusselen mot Sverige endrer seg. «Jeg tror vi må leve med trusselbildet vi ser i overskuelig fremtid. Det vil bli en del av hverdagen vår,» konkluderer han.

Drapsforsøk i Stockholm: Mann forsøkte å dytte jente ut i togsporet

Terrorfrykt i Malmö etter islamske trusler mot Sverige: «Sunn mistenksomhet er viktig nå»

Sveriges regjering hever trusselnivået, skaper uro blant islamister

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.