Den 17. august 2023 ga Kata’ib Al-‘Iman Foundation, som støtter terrornettverket al-Qaida, ut en seks minutter lang video etter koranbrenninger i Sverige. Dette melder The Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Videoen fra jihadistene fokuserte spesifikt på potensielle mål for angrep i Sverige. Dette inkluderer Salwan Momika, en Sverige-basert irakisk flyktning som flere ganger har brent koranen.

Videoen sier blant annet: «Vit, min muslimske bror, du som bor i Sverige, at Salwans handling ikke var den første og ikke vil være den siste, med mindre du gjør slutt på det ved å drepe ham. Vit også at det svenske politiets blod er et rettferdig mål for angrep, akkurat som å drikke vann. Så utgyt blodet deres, drep soldatene deres, skade deres økonomi uansett hvor de er. Ikke undervurder viktigheten av å drepe dem og bekjempe dem».

«Hvis Allah redder deg fra dem etter at du har drept ham [Momika]», sier fortelleren, «gå til et annet sted, helst et politisenter, og påfør dem en massakre. La målet ditt være martyrdøden og spredning av redsel i hjerter til de vantro og hyklerne. Hvis Allah bestemmer fangenskap eller martyrdød for dere, tenk på belønningen [i det hinsidige], og vit at alt dere har gjort var å støtte Allahs religion».

De neste sekundene viser et simulert bilde av Salwan Momika som mål for et riflesikte. De siste to minuttene av videoen presenterer gjerningsmennene til jihadistiske angrep de siste årene, med navn og bilde.

Blant dem er brødrene Saïd og Chérif Kouachi, som utførte skytingen i 2015 på kontoret til det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo, som gjengjeldelse for avisens publisering av karikaturer av Muhammed. Abdullakh Anzorov, som drepte læreren Samuel Paty i Frankrike i 2020 etter at han viste tegninger av Muhammed, blir også nevnt, samt flere andre jihadister som har utført terrorangrep i Danmark, Nederland og det indiske subkontinentet.

I løpet av de siste månedene har flere jihadistiske organisasjoner, blant annet tilknyttet Den islamske staten (IS) eller al-Qaida, oppfordret til voldelige represalier, tortur, halshugging og massemord på svensker som hevn for påståtte krenkelser av islam. Terrortruslene blir tatt alvorlig av sikkerhetsmyndighetene, som har hevet trusselnivået i Sverige.

Våren 2023 ble to syriske brødre arrestert i Tyskland, mistenkt for å ha forberedt et jihadistisk terrorangrep i Sverige.

Utenriksdepartementet i Storbritannia har nylig advart sine borgere at det er svært sannsynlig at terrorister vil utføre angrep i Sverige.

Samtidig rapporterer den svenske statskanalen SVT at muslimer i Sverige er bekymret over økt islamofobi etter gjentatte terrortrusler mot svensker fra militante islamske grupper.

Svensk minister advarer mot bruk av hodetelefoner på grunn av terrortrusselen

Svensk sikkerhetsekspert tror stor terrortrussel «vil bli en del av hverdagen vår»

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.