Tiktok har stengt gavefunksjonen på kontoen til Salwan Momika, som står bak flere koranbrenninger i Sverige. Momika har tidligere blitt drapstruet. Nå angripes han økonomisk.

Dette bekrefter Tiktok til Ekot på Sveriges Radio.

Plattformen har på senare tid kritiserats för att både Salwan Momika och företaget Tiktok har tjänat pengar på att han livesänt koranbränningarna på plattformen.

Svensk-irakiske Momika har utført flere koranbrenninger på åpen gate i Sverige, noe som har ført til at svenske myndigheter har begynt å undersøke om han har god nok grunn til å ha oppholdstillatelse i Sverige.

NTB-TT melder også om saken.

Momika og kompanjongen Salwan Najem har i sommer brukt Tiktok til direktesendinger fra koranbrenninger i Stockholm. De har også tjent penger som følge av at seerne har gitt dem gaver.

Momika har i tillegg brukt plattformen til å publisere videoer der han kritiserer islam og visse muslimske ledere.

Salwan Momika er blitt truet med drap i form av halshugging.

Salwan Momika og hans kompanjong Salwan Najem har sagt at de vil fortsette koranbrenningene inntil til koranen blir forbudt i Sverige.

Les også:

Koranbrennerne: Koranen må forbys

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.