Mandag skjedde det enda en koranbrenning i Stockholm. Denne gangen på Mynttorget, et steinkast fra Riksdagen. Salwan Momika og hans kompanjong Salwan Najem, som har stått bak tre manifestasjoner, sa at de vil fortsette til koranen blir forbudt i Sverige.

Ca. 50 motdemonstranter dukket opp, og noen av dem var høylydte og skrek skjellsord mot de to mennene som brente koranen. Motdemonstrantene prøvde å forstyrre Momika og Najem ved å spille høy musikk, men det påvirket ikke koranbrennerne nevneverdig.

En stor gruppe politi sto mellom koranbrennerne og motdemonstrantene. En mann ble ført bort fra stedet, og ifølge et vitne prøvde han å kaste noe på Momika og Najem. Salwan Momika snakket gjennom en megafon der han uttrykte sin kritikk mot islam og innholdet i koranen.

En motdemonstrant fördes bort av polisen. Foto: Roger Sahlström

 

Koranen må forbys, sa Momika, og begynte deretter å spille ball med koranen mellom ham og kompanjongen Najem.

Etter litt over en halvtime ble koranen satt i brann til høylytte protester fra motdemonstrantene, som skrek mot de to koranbrennerne.

Like etter klokken 14:00 forlot Momika og Najem Mynttorget. Ifølge politiet forløp manifestasjonen rolig, og det er ikke rapportert om alvorlige forstyrrelser.

Momika og Najem har gjennomført tre manifestasjoner der de har brent muslimenes hellige bok, koranen. Begge sier at det handler om å ville forby koranen og fremheve relevant kritikk mot islam. Det finnes flere søknader om å brenne koranen, og neste gang de to har fått tillatelse for en offentlig samling, er torsdag 3. august utenfor Irans ambassade.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.