12. mars 2023 gav Al-‘Adiyat Foundation, som støtter terrorbevegelsen Den islamske staten (IS), ut et innlegg på arabisk, engelsk og fransk med tittelen «We Say to the Swedish effeminate Taghut [U-islamsk hersker]». Dette viser en jihadist som vifter med en kniv over det blodige hodet til den dansk-svenske politikeren Rasmus Paludan.

The Middle East Media Research Institute (MEMRI) omtaler teksten.

Innlegget kaller Sveriges statsminister Stefan Löfven en «liten slave av korset», og anklager ham for å ha vist sitt hat mot profeten Muhammed og islam etter å ha tillatt brenning av koranen. Teksten henvender seg til statsministeren, og sier at «du har erklært en krig mot nasjonen islam» og truer med at «du vil bli beseiret og skjebnen din er som skjebnen til den vantro svinelæreren i historie». Dette er en referanse til den franske læreren Samuel Paty, som ble halshugget av en militant muslim i 2020 etter å ha vist studenter tegninger av Muhammed.

Innlegget oppfordrer alle muslimer i Sverige og i hele Europa til å angripe «korsfarerne med blodsutgytelse og rive av kroppsdeler! Bygg et byggverk med hodeskallene deres […] beleire dem og tvinge dem, riv kroppene deres i stykker i gatene, o muslimer torturer dem! […] Det er ingen medlidenhet eller barmhjertighet med dem! Så bekjemp vantroens ledere og skjær av ondskapens hoder […]».

Den dansk-svenske politikeren og aktivisten Rasmus Paludan har flere ganger brent eksemplarer av koranen offentlig. Dette har skapt raseri og drapstrusler fra muslimer. En rekke muslimer begikk opptøyer i flere svenske byer i april 2022 med dette som begrunnelse.

Stefan Löfven gikk derimot av som Sveriges statsminister i november 2021, og ble da etterfulgt av Magdalena Andersson. Siden oktober 2022 har Ulf Kristersson vært svensk statsminister.

Disse jihadistene virker altså ikke helt oppdatert på svensk politikk. Dette betyr derimot ikke at deres budskap ikke er ment dødsens alvorlig, og blir lyttet til av en del militante muslimer.

Våren 2023 ble to syriske brødre arrestert i Tyskland, mistenkt for å ha forberedt et jihadistisk terrorangrep i Sverige. Brødrene er mistenkt for i fellesskap å ha anskaffet nødvendige komponenter for å produsere eksplosiver til å gjennomføre et større angrep, og for å ha planlagt å gjennomføre det sammen. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har vært sparsomme med opplysninger om det planlagte terrorangrepet. Ifølge tysk politi var planen deres å begå massemord ved sprenge ei «uspesifisert kirke i Sverige».

Aktor Liddy Oechtering sier i en uttalelse at motivet skal handle om koranbrenninger som fant sted i Sverige. De to syriske brødrene skal ha kommet til Tyskland under den store migrantbølgen i 2015, som regjeringen Merkel la til rette for.

Syriske brødre ville sprenge fullsatt kirke i Sverige

Stockholm-terroristen Rakhmat Akilov dømt til livstid

Koran-opptøyene: Svensker er oppgitt over steinkastende barn og mødre

Unge muslimer i Sverige frykter økt islamofobi etter opptøyene

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.