Malaysia gjør sitt for å motvirke islamofobi. De har satt av ti millioner ringgit (i overkant av 23 millioner kroner) i budsjettet for 2023 til å trykke Koranen på en rekke språk og distribuere den internasjonalt.

Formål å øke forståelsen av islam

20.000 av eksemplarene vil bli sendt til Sverige, hvor muslimenes hellige bok ved flere anledninger har tatt fyr mellom hendene på Rasmus Paludan.

Under «International Forum on Islamophobia» i Malaysias administrative hovedstad Putrajaya sa statsminister Anwar Ibrahim at hensikten er å øke forståelsen av islam.

– Vi vil trykke 20.000 på svensk – og andre språk – for å bedre forståelsen av hva islam er, forklarte han fremmøtte journalister.

– At dette er blitt et problem, kommer av at de som er imot islam, aldri leser den hellige boken. Derfor må vi gå tilbake til teksten for å redde andre for islam, opplyse dem om religionens dypere mening og vise at muslimer er i stand til å møte angrep med visdom og modenhet.

Islamkjenner: – Håper mottagerne ikke leser voldsversene

Islamkjenneren Robert Spencer kommenterer utspillet med å uttrykke håp om at ingen av mottagerne legger merke til Koranens 109 voldelige vers:

– Koranen inneholder minst 109 vers som oppfordrer til krig mot ikke-troende. Noen av dem er ganske grafisk med befaling om å hugge hoder og fingre av og drepe de vantro. Muslimer som ikke deltar, blir kalt hyklere og advares om at Allah vil sende dem til helvete.

Glade svenske mottagere

Sveriges ambassadør til Malaysia, Joachim Bergström, ønsker Anwars misjonsfremstøt velkommen:

– Jeg er personlig glad for at den globalt viktige Al-Quran vil bli mer tilgjengelig i mitt hjemland og i Europa, sa han ifølge BenarNews.

– Jeg eier flere eksemplarer og har tilbragt mange år av mitt liv i den muslimske verden – inkludert som Sveriges spesielle utsending for å bekjempe islamofobi 2016–2021 – og jeg er overbevist om at kunnskap og dialog er måten å fremme forståelse og fred på.

Malaysia ikke alene

Den saudiske regjering hadde i 2000 distribuert mer enn 138 millioner eksemplarer av Koranen over store deler av verden, ifølge Heritage Foundation. I 2022 distribuerte de 30.000 eksemplarer i Kenya.

Saudi-Arabias kong Fahd hevdet i sin tid at han finansierte nesten 2500 islamske læresteder og 1500 moskeer i land med muslimsk mindretall. 

– Vi bekjemper hat med kjærlighet, twitrer Pembela:

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.