Når du ikke trodde Sverige kunne bli dummere, ser det umiddelbart ut til at en vänsterpartist viser vei til nye dimensjoner av naivitet, uvitenhet og orwellsk doublethink. I et innlegg på Facebook torsdag presenterte Nadja Awad en «manifestasjon mot koranbrenning» arrangert av Vänsterpartiet i Örebro. Innlegget oppfordrer innbyggere i Örebro og andre involverte til å samles utenfor rådhuset i Örebro i dag klokken 14.30. Awad skriver:

«Imorgon anordnar Vänsterpartiet Örebro en manifestation mot koranbränningar och den bakgrunden av rasism och islamofobi som koranbränningar måste ses utifrån.

För som den tyske författaren Heinrich Heine en gång sa: ’Det var bara ett förspel. Där man bränner böcker, bränner man i slutändan även människor.’

Vår uppgift som vänsterpartister är att ta stafettpinnen mot denna högerregering med Sverigedemokraterna som regeringsunderlag. Vi ska sätta stopp för det hatiska och hotfulla samhället som de vill bygga. Där flyktingar, fattiga, kurder, muslimer och judar, hbtqi-personer fråntas sina rättigheter, friheter och värdighet. Det kommer vi aldrig acceptera!»

Egentlig var det bare et spørsmål om tid. Under en samtale med en venninne tidligere denne uken fortalte hun meg at hun ventet på nettopp dette – en manifestasjon for Koranen, støttet av anklager om rasisme og islamofobi og krydret med klassisk SD-hat. Alt er derfor som forventet.

Likevel er det litt magisk at mennesker i vårt moderne og demokratiske samfunn, der kunnskap bare er et søk på internett unna, har vært i stand til å forbli så uvitende om hva islam er og foreskriver. Vi vet at det ligger i Vänsterns DNA å hate SD, men mener de egentlig at det er verre for en jøde eller homofil å leve i et demokratisk samfunn der SD er en del av regjeringen, enn i et teokrati styrt av Koranens sharia?

Nadja Awad og hennes partivenner kunne spørre jøder og homofile som bor i de 57 islamske landene som krever at blasfemi mot Koranen forbys. Men det kan bli vanskelig. I de fleste av disse landene er det ingen jøder igjen, og de homofile trues med dødsstraff hvis de offentliggjør sine seksuelle preferanser. Hvorfor? Vel, fordi Koranen sier at både jøder og homofile skal drepes. Forresten, ifølge Koranen skal man drepe alle dem som ikke vil underkaste seg islam eller betale straffeskatten jizya til sine muslimske herrer. Men Allah er absolutt barmhjertig: Koranen sier også at den som ikke vil betale eller dø, kan tilbys å forlate landet sitt når muslimene tar over.

Den svenske regjeringen fordømmer «islamo­fobien» i Sverige overfor 57 muslimske land

Heinrich Heine-sitatet er en klassiker, og noe som nesten forventes å bli inkludert i et innlegg som Awads. Men hvor mange opprørte Facebook-innlegg la Awad ut da IS de facto brente mennesker, i islams og Koranens navn? Hvor mange demonstrasjoner for IS-ofre arrangerte Vänsterpartiet i Örebro? Riktig svar på begge spørsmålene: ingen i det hele tatt.

Svensker kan kjøpe et eksemplar av Koranen i lommeformat for 69 SEK, og det er ikke nødvendig å lese veldig mange sider før bokens tone og budskap er tydelig. Så hvorfor er uvitenheten så monumental, spesielt blant dem med venstreorienterte politiske synspunkter som ikke går glipp av en mulighet til å forsvare bokens innhold? På sin blogg En rak höger skriver Ivar Arpi:

Och visst är det ironiskt att samma vänsterdebattörer som varnat i åratal, vissa i årtionden, för att 30-talet är tillbaka, nu skriver upprop där de efterlyser att vi ska visa förståelse för kränkta islamister. Det står uttryckligen i ett antal verser av koranen att otrogna ska halshuggas och dödas varhelst de/vi påträffas. Och den som inte ställer upp på påbuden? ”För den som förnekar Honom skall kläder av eld skäras till och skållhett vatten ösas över deras huvuden, vatten som skall fräta söder deras inälvor och hud. Och de skall hållas i schack med krokar av järn.”

Eftergiftsförespråkarnas logik är ärligt talat lite svår att hänga med i: I en helig bok står det att vi otrogna ska dödas, men innan dess måste vi visa vördnad för boken där det rättfärdigas att vi ska dödas!»

Hvordan skal man da forholde seg til disse truslene og ordrene? Et godt utgangspunkt er hvordan islam ser på dem – nemlig som de bokstavelige ordene og befalingene til deres gud, formidlet gjennom den såkalte profeten Muhammed. En from muslim mener derfor at Koranen ikke må oversettes, da går noe av opphavet tapt, og at innholdet verken må kritiseres, stilles spørsmål ved eller problematiseres. Eller som kravet nå lyder i Sverige: Det må være forbudt å vanhellige Koranen. Den som vanhelliger Koranen, vanhelliger nemlig Allah selv.

Alt – alt! – som står i Koranen, regnes derfor ifølge islam som absolutt sannhet og gyldig for alle mennesker til alle tider, og det er enhver muslims plikt å bidra til at islam blir den eneste ideologien (islam er en ideologi, ikke bare en religion) for alle mennesker over hele verden. Hvis det må gjøres med makt, har Koranen en løsning på dét også: Det er enhver muslims plikt å drepe vantro så lenge han kan, selv om han ikke vil …

Det er altså denne boken Vänsterpartiet i Örebro arrangerer en demonstrasjon for å beskytte i dag. Men før örebroerne haster til rådhuset med koraner og bibler i hendene, burde de kanskje google hvordan sosialistene som hjalp Irans mullaher til makten ble behandlet etter den islamske revolusjonen? De var de første som dinglet fra Teherans lyktestolper.

Men Nadja Awad selv er kanskje ikke så bekymret for det, etter fortiden å dømme tilhører hun «the winning team». Hun har vært lærer ved Al Salam-skolen (som ble stengt i 2021 etter mistanker om økonomisk kriminalitet), hun har beskrevet Sverige som «et såkalt demokrati», kalt Israel en «apartheidstat» og hånet terrorekspert Magnus Ranstorp. Awad deltok også i oppgjøret mot Ann-Sofie Hermansson, og som medlem av den svenske Riksdagen (!) har hun forsvart religiøse antrekk på skolebarn.

Personlig synes jeg du bør lese bøker i stedet for å brenne dem. Men hvis noe må brennes, vil jeg mye heller brenne (til og med hellige) bøker enn mennesker. Og uansett, det er greit å vite innholdet i bøkene du har meninger om, spesielt hvis du arrangerer demonstrasjoner for å støtte dem.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.