Mikail Yüksel, som er oppvokst i Tyrkia og nå er partileder for Nyans i Sverige, er klar og ærlig i sin tale om koranbrenningen: – Sverige må lære å bøye seg, sier Yüksel.

Yüksel har latt seg intervjue av det tyrkiske mediet Sabah om koranbrenningene i Sverige. Tyrkeren oppfordrer Ankara til å kreve et forbud mot koranbrenning, men også at Tidö-regjeringen skal tvinges til å føre promuslimsk politikk.

Nyans krevde allerede i valgkampen at Sverige skulle forby koranbrenninger, skriver Dagens Nyheter.

Nå håper partileder Mikail Yüksel at Sveriges haltende NATO-prosess vil gi gjennomslag for partiets krav.

– Helt klart så behövs lagstiftning. Sådana aktioner kan inte ses som ett uttryck för yttrandefriheten. Den svenska regeringen är fast besluten att komma med i Nato och behöver Turkiets stöd. Genom att trycka på kan Ankara hjälpa till att förhindra hatbrott som att bränna koranen, sier Yüksel.

– När vi går med i Nato är det för sent. Då kommer politikerna att sluta fördöma koranbränningarna. Därför måste vi få igenom förbudet nu.

På Twitter skriver Yüksel at Sverige må lære å bøye seg, noe som stemmer godt med begrepet islam, som ikke betyr fred men underkastelse.

Richerd Jomshof fra Sverigedemokraterna (SD) er leder av justitieutskottet i Riksdagen. Jomshof er svært kritisk til utspillet fra Nyans-lederen. Han mener det er de muslimske landene som er problemet, og at Sverige ikke har noe å be om unnskyldning for.

På Twitter anklager han Yüksel for å være en landsforræder.

– Islamisten Mikail Yüksel agerar som den landsförrädare han är och gråter ut i turkisk regimmedia samtidigt som han ber landet att agera mot svensk yttrandefrihet.

Jomshof mener Nyans-lederen har et lansiktig mål om å forvandle Sverige til et islamsk land, hvor kritikk av islam blir ulovlig.

– Men vi ska naturligtvis inte ‘böja oss’ för deras krav. I stället ska vi med stolthet sträcka på oss och ta strid för vår demokrati, som just nu är hotad av en brokig skara grupper och individer vilka gör allt för att inskränka demokratin och begränsa yttrandefriheten.

Også Mattias Karlson (SD) reagerer:

Nyans fikk 0,4 prosent av stemmene i høstens riksdagsvalg, og er representer i kommunene Landskrona og Botkyrka.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.