Det islamistiske og fascistiske partiet Nyans vokser i Sverige. Flere og flere fremtredende islamister viser nå sin støtte og oppfordrer muslimer til å stemme på partiet. EU-parlamentarikeren Charlie Weimers (SD) sier at vi nå ser en islamistisk styrkesamling.

Den utviste Gävle-imamen Abo Raad, som ifølge Säkerhetspolisen (Säpo) ble ansett som en trussel mot rikets sikkerhet, oppfordrer muslimer til å stemme på Nyans, skriver Sveriges Radio (SR). Ifølge flere kilder har Abo Raad forlatt Sverige.

Mustafa Issa, som er styreleder i De forente islamske foreninger i Sverige, har også spredt en oppfordring via sosiale medier om at muslimer bør stemme på Nyans. Mustafa Issa hevder i sitt klipp at de fleste partiene i Sverige, fra høyre til venstre, fører en islamofobisk politikk.

– Jag har alltså sett hur partier på höger och vänster sida ta fram olika islamofobiska förslag. Därför är mitt råd att du överväger att exempelvis rösta på partiet Nyans.

Charlie Weimers reagerer sterkt på hvordan islamister nå åpent oppfordrer muslimer til å stemme på Nyans. Han sier til Document:

Det är talande att Partiet Nyans stöds av såväl jihadisten Abo Raad, av Säpo klassad som ett säkerhetshot, som en av den ”fredliga” islamismens främsta ansikten, Mustafa Issa. Vad vi ser är två saker: för det första en islamistisk kraftsamling i syfte att islamisera Sverige genom Nyans. För det andra en bekräftelse på våra varningar om den suddiga gränsen mellan ”fredlig” och våldsam islamism.

Islamismen är det verkliga hotet mot demokratin i Sverige. Att Socialdemokraterna fortsätter att göda detta hot genom offentliga bidrag är en sorgligt underrapporterad fråga i valrörelsen. Det är dags att Magdalena Andersson (S) och Anders Ygeman (S) får stå till svars för detta. Om de verkligen älskar Sverige stoppar de bidragen till islamister.

Att Mikail Yüksel gör sig oanträffbar för att slippa ta avstånd från våldsam islamism säger något om vad islamismen kommer att göra med Sverige den dag de får politiskt inflytande.

Tyrkisk-svenske Mikail Yüksel, som er partileder i Nyans, ble i 2018 ekskludert fra Centerpartiet på grunn av samrøre med den nasjonalistiske tyrkiske organisasjonen Grå ulver.

Ledarsidornas redaktør Johan Westerholm, som i mange år har gransket islamismen i Sverige, sier til Document at Nyans’ opptreden er som forventet:

För de som följt Partiet Nyans utveckling i allmänhet och Mikail Yüksels rekrytering av företrädare i synnerhet är detta inte något att förvånas över. Tvärtom förväntat då partiet medvetet bearbetat och uppträtt med religiösa ledare och företrädare.

Nyans håper på plass i Riksdagen og sikter mot utkanten av storbyene med et budskap mot islamofobi. De vil forby koranbrenning og stiller spørsmål ved sosialtjenestens omsorg for barn.

For å komme inn i Riksdagen må Nyans få minst fire prosent av stemmene i det svenske riksdagsvalget. Unntak fra hovedregelen gjøres dersom et parti får minst tolv prosent av stemmene i en valgkrets. For Nyans betyr det at de må få rundt 30.000 av de totalt 250.997 stemmeberettigede innbyggerne i Malmø for å stemme på partiet, skriver Dagens Nyheter.

Document har søkt Mikail Yüksel for en kommentar om at den utviste imamen Abo Raad gir sin støtte til Nyans.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.