Lederen av det islamistiske partiet Nyans truer med å anmelde Richard Jomshof (SD) for æreskrenkelse. Nå anklages Yüksel selv for å bedrive utpressing. Bakgrunnen er at Jomshof kalte Nyans-leder Mikail Yükset for landsforræder etter at han lot seg intervjue av et tyrkisk medie, og uttalte at «Sverige måtte lære å bøye seg».

Document har omtalt saken i flere artikler.

På Twitter skrev Jomshof:

– Islamisten Mikail Yüksel agerar som den landsförrädare han är och gråter ut i turkisk regimmedia samtidigt som han ber landet att agera mot svensk yttrandefrihet. Detta med det långsiktiga målet att omvandla Sverige till ett islamistiskt land där det bland annat är straffbart att kritisera islam.

Nei, Sverige må ikke bøye seg for islam

Nå truer Yüksel med å anmelde Jomshof til politiet, hvis han ikke ber om unnskyldning, skriver Fria Tider.

– Jag är snäll och du får chans att ångra dig Richard H. Jomshof. Be om ursäkt innan jag går vidare.

Hanif Bali (M) antyder på Twitter at dette kan anses som utpressing. Men Yüksel bare ler det bort.

Andre anklager Yüksel for å bryte mot svensk lov ved å opptrå egenmektig ved å forhandle med en fremmed makt og blande seg inn i forholdet mellom Tyrkia og Sverige, samtidig som han forsøker å utnytte situasjonen for å få til et svenskt forbud mot koranbrenning.

Han har svurit att «göra allt» som står i hans makt för att uppmärksamma svenska koranbränningar på internationell nivå och låtit sig intervjuas i en rad turkiska medier om saken.

Yüksel beskriver disse kritikerne som «inkompetente idioter».

– Ni som försöker hota och skrämma mig med Säpo och lagen om egenmäktighet vid förhandling med främmande makt: kan ni drå åt skogen? Ni är bara ett antal inkompetenta idioter. Tack och hejdå!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.