Onsdagens koranbrenning i Stockholm var på sett og vis det beste som kunne skje akkurat nå. Over natten ble sannheten klar: Sveriges islamistiske styrker er nå så sterke at de er selvsikre nok til å stille åpne krav til staten de frivillig søkte til. Og til tross for at oppholdstillatelsene ofte har vært basert på argumenter om at de «flyktet fra undertrykkelse» i sine muslimske hjemland, har de vært åpne siden onsdag at de ønsker å forvandle sitt nye land slik at det blir som det gamle.

Det kanskje mest berømte eksemplet på en slik trojansk hest er Mikail Yüksel, partilederen for Partiet Nyans. Han har nå i et intervju med tyrkiske medier erklært at «Sverige må lære å bøye seg» for islam. Ordvalget er naturlig: Islam betyr «underkastelse», og den berømte freden som Koranen og muslimske ledere liker å snakke om, vil først komme når hele verden har underkastet seg islam og blitt til dar al-Islam (islams land). Inntil da er det enhver muslims plikt å gjennomføre jihad (indre eller ytre kamp) for å gjøre ethvert gjenstridig land til dar al-harb (krigens land), og med makt tvinge alle land og befolkninger til underkastelse.

Ifølge Yüksel må Tyrkia og den muslimske verden nå legge mer press på Sverige for å tvinge landet til å tilpasse seg (enda mer) til muslimenes krav, noe han bekrefter på Twitter.

Sverige høster nå fruktene av et langt og iherdig arbeid for å fremstå som verdens «humanitære supermakt». Hvis noen er overrasket over utviklingen, har personen trolig vært i venstreindusert, politisk koma det siste tiåret.

Siden årtusenskiftet har befolkningen i Sverige økt med (minst) to millioner individer, hovedsakelig gjennom immigrasjon fra verdens mest dysfunksjonelle, patriarkalske og islamsk påvirkede land – og Sverige har ønsket disse velkommen uten krav om integrering eller ansvar.

I stedet har Sverige viet seg til å oppfylle ønskelister med stadig flere ting: alt fra møblert bolig, helsevesen, tannpleie og utdanning, via full tilgang til de sosiale sikkerhetsnettene (inkludert barnetrygd for et ubegrenset antall barn), halalmat og muslimske friskoler, til livslang tolkehjelp, sosiale ytelser uten videre grense og flybilletter for å bringe familien hit – alt finansiert av de svenske skattebetalerne som har måttet venne seg til å stadig stå sist i køen.

Utallige milliarder som hadde vært nødvendig for å opprettholde samfunnskontrakten mellom staten og dens innbyggere, har i stedet blitt brukt på språktiltak, fritidsgårder, kamelfarmer, kulturhus, svømmehaller, sykkelkurs, billig kommunal jord til moskeer, innvilget bønnerop og ulike prosjekter. Bare fantasien har satt grenser. Men det har ikke vært nok for våre «nye svensker». Nå stilles det krav om at Sverige ikke bare avskaffer trykkefrihetsloven som har eksistert siden 1766, men også innfører blasfemilover for å beskytte islam og særlovgivning slik at ingen muslim føler seg krenket.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Politikere, journalister og opinionsledere på venstresiden (sammen med de talsmenn for multikulturalisme som likevel eksisterer) uttrykker sin støtte til en tilpasning til islam. Lederen av justiskomiteen Richard Jomshof (SD) skrev i et innlegg på Twitter at det er «de muslimske landene som er problemet» og kalte Yüksel «en forræder». Yüksel har selvsagt reagert med å bli fornærmet og truet Jomshof med politianmeldelse. Samtidig er sosiale medier fylt av høylytte protester og humoristiske memer (se eksempel nedenfor), der budskapet er klart: Sverige må ikke bøye seg for islam.

Nei, Sverige vil ikke bøye seg, ikke en millimeter. I stedet er det på tide at svenskene strekker oss, gjenvinner vår nasjonale, kulturelle og religiøse stolthet og gjør det klart for omverdenen at vår frihet og demokrati ikke er omsettelig. Hvis våre lover og vår levemåte ikke passer radikale muslimer, er det fullt mulig å søke til et land som passer deres verdier bedre.

Hvordan det hele ender gjenstår å se. Avgjørende er hvor mye den svenske regjeringen er villig til å bøye seg for å bli akseptert som medlemmer av NATO og hvor sterk de islamistiske styrkenes vilje til å gjøre Sverige til en del av dar al-Islam er – men viktigst av alt er om svenskene er villige til å kjempe  for å bevare Sverige som et fritt, likeverdig og demokratisk land.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.