Mikail Yüksel ble i 2018 kastet ut av Centerpartiet etter at hans forbindelser med tyrkiske nasjonalfascistiske Grå Ulver ble kjent. Han ble anklaget for å være Erdogans mikrofon og forlengede arm inn i Sverige. Mikail Yüksel reiste til Tyrkia for å drive svensk valgkamp blant tyrkere. Mikail Yüksel ville ikke gå frivillig, han måtte tvinges ut av partiet.

Partisekreteraren Michael Arthursson uppger att skälet är att Yüksel tidigare haft samröre med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna.

– Vi har uppmanat honom att lämna sin plats, men han har inte gjort det. Istället har partistyrelsen på eftermiddagen beslutat om uteslutning.

Centerpartiet uppger att man har informerat Yüksel under processen och han också har fått möjlighet att yttra sig.

– Mikail Yüksel står som tvåa på riksdagslistan i Göteborg och det var diskussioner redan innan om han hade koppling till regimen i Turkiet, men det kom inte fram några belägg, säger Michael Arthursson, partisekreterare Centerpartiet.

Efter det har partiet haft förnyade samtal med honom där ny information har kommit upp till ytan.

– Då har han uppgett att han för några år sedan var med i förberedelsesamtal för att starta en gren av Grå vargarna i Sverige och Skandinavien. Det är något som vi i partiledningen inte har fått någon kännedom om. Det strider mot hur man ska vara som kandidat i Centerpartiet och gör att förtroende inom partiet försvinner.

Mikail Yüksel forklarte seg:

”Partiets påstående om att jag försökt starta en underavdelning är delvis sant. Jag blev inbjuden till samtal om den saken och erbjöds att göra det. Någonting jag tackade nej till. Helt enkelt för att det inte intresserade mig. Hade jag ”försökt” starta en underavdelning hade jag givetvis också lyckats med tanke på min familjs bakgrund.”

Etter utkastelsen erklærte han straks at han ville med tiden starte et eget parti i Göteborg. Nå retter han blikket mot muslimske stemmer i svenske byer. Mikail Yüksels parti sikter på kommunevalgene i Stockholm, Göteborg og Malmö samt riksdagsvalget i 2022.

 

Symbolet for Grå Ulver

Grå Ulver er godt etablert i Tyskland blant den store tyrkiske diasporaen der. Tyskland vurderer å forby symbolet for Grå Ulver hvilket Østerrike gjorde i februar i år. Men lenger nord i Europa henger man fremdeles litt etter og i Sverige ser man kanskje ikke problemet som vil komme med et nytt nasjonalistisk tyrkisk parti hvor islam er fundamentet.

 

Mikail Yüksel har ikke gitt det nye partiet sitt noe navn enda, men symbolet han har valgt er helt i tråd med venstresidens feilaktige idé om at islam betyr fred. (Den korrekte betydningen er selvfølgelig: underkastelse). Fredsdue med orange farge – motstykket til islams grønnfarge:

Litt av en innpakning for et islamsk parti.

Fredsduesymbolet blir sikkert tatt vennligere imot i Sverige enn den grå ulven som er Tyrkias nasjonaldyr.

Image result for grey wolves turkey symbol

Kritikk av det nye partiet, kaller Yüksel for «islamofobi»:

När Sofie Löwenmark, stiftelsen Doku som gransar jihadism och politisk sekreterare för Demokraterna i kommunstyrelsen i Göteborg, twittrade om det nya partiet kallar Yüksel henne för ”en av Sveriges främsta islamofober”.

 

Expressen    hurriyetdailynews    twnews    svt.se    politico.eu

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂