Etter å ha fornektet tyrkernes folkemord på armenerne ble Derya Uzel Senir ekskludert fra det svenske Miljöpartiet. Nå har hun fått ny jobb – i politiet.

Senir fornektet Tyrkias folkemord på armenierne i Turkiska ungdomsförbundets “valspecial” i 2014. Folkemordet mot den kristne folkegruppen ble begått 1915-17. Også kristne syrere og grekere ble massakrert.

Nå jobber Derya Uzel Senir som vapenhandläggare i politiet.

 – Hon finns här på myndigheten som vapenhandläggare, bekrefter Polismyndigheten overfor Fria Tider.

Derya Uzel Senir var vararepresentant i Stockholms kommunfullmäktige og medlem i arbetsmarknadsnämnden da hun under valgkampen i 2014 sa at hun og hennes parti skulle motarbeide at den svenske regjeringen bekreftet Riksdagens erkjennelse av folkemordet.

– Miljöpartiet kommer att arbeta för att beslutet inte ska verkställas i regeringen. Jag själv kommer även att driva den frågan, rapporterte Expressen i 2016.

Uvell: Koblinger til AKP og Erdogan

Dersom media hadde gravd litt mer, hadde de funnet enda verre ting, skriver Rebecca Weidmo Uvell: Derya Uzel er medlem av UETD.

UETD är lobbyorganisation för nationalistiska turkiska partiet AKP som leds av Erdogan. De i sin tur har täta kopplingar med det tyska gänget Osmanen Germania. 2018 var det en stor rättegång i Stuttgart där åtta av de ledande i gänget åtalades för mordförsök, koppleri och knarkhandel.

Også i Sverige bruker UEDT kriminelle metoder for å overvåke opposisjonelle tyrkere i Sverige. Lederen heter Özer Eken, skriver Uvell, og viser til at han er med på samme foto som Derya Uzel (se under).

Metin Külünk är en turk-tysk som finansierar Osmanen Germanias vapeninköp och gett dem i uppdrag att misshandla oppositionella kurder i Sverige. 2016 stoppade Kurdo Baksi en föreläsning han skulle hålla i Göteborg genom att skriva om det i en debattartikel.

Metin Külünk kallas även Erdogans hatpredikant.

Eken avslöjades så sent som 2017 för att försökt att värva en oppositionell som angivare i Sverige, åt UETD dvs åt Erdogans AKP.

Sveriges Radios avsløring av Eken: Özer Eken ändrar sig om inspelning

Derya Uzel har alltså kopplingar till såväl en organisation som misshandlar kurder i Sverige, fixar angivare åt Erdogan, förföljer oppositionella och har täta kopplingar med organiserad brottslighet i Tyskland.

Selvfølgelig var det Miljöpartiet hun ville bruke som springbrett inn i maktens korridorer, kommenterer Uvell:

– Det er slik islamister pleier å gjøre, fordi dette er det mest blåøyde, vidåpne partiet vi har i landet – perfekt å utnytte for lysskye interesser.

I valgkampen i 2014 fikk hun hjelp av ingen ringere enn Grå Ulver-koblede Mehmet Kaplan, som etter valget ble utnevnt til boligminister. 18 måneder senere ble han tvunget til å gå av, nettopp fordi han hadde omgang med tyrkiske fascister.

Ble sparket

Da Miljöpartiet ble kjent med hennes fornektelse av folkemordet ble hun sparket fra partiet.

– Jag har pratat med Derya och sagt att om man inte kan vara tydlig och stå bakom partiets politik i den här frågan, så kan man inte heller fortsätta att vara förtroendevald för Miljöpartiet, kommenterte Miljöpartiets Sara Pettigrew.

Derya Uzel Senir ble ikke valgt inn i Riksdagen. Istedet fikk hun jobb i politiet.

– Hon finns här på myndigheten som vapenhandläggare, bekräftar polisens växeltelefonist Anna för Fria Tider.

– Hon arbetar i Stockholm, fortsätter hon.

Anna kan ikke svare på hvor lenge Senir har jobbet i politiet.

Fria Tider har uten hell prøvd å få svar på flere spørsmål fra polismyndigheten.

Bland annat har vi frågat hur länga Derya Uzel Senir jobbat på polisen, om hon haft några fler befattningar än vapenhandläggare och om polismyndigheten anser att hon är en lämplig rekrytering med tanke på hennes bakgrund.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.