Derya Uzel Senir (35) ble sparket fra Miljöpartiet grunnet ekstreme politiske meninger. Nå jobber hun for politiet med våpenlisenser, og har hittil godkjent godt over to hundre søknader. Kun én eneste er avslått.

Det er Fria Tider som i to omganger har rapportert om den nye karrieren til Derya Uzel Senir. Document har også omtalt saken tidligere.

Fria Tider kan nu avslöja att Derya Uzel Senir, 35, som sparkades ur Miljöpartiet efter ha förnekat det muslimska folkmordet på armenier, har fått ett nytt jobb.
– Hon finns här på myndigheten som vapenhandläggare, bekräftar Polismyndigheten för Fria Tider.

Hun hadde en relativt fremtredende posisjon i Miljöpartiet (tilsvarende norske MDG), og var aktuell til en plass i Riksdagen. Men selv for det relativt ytterliggående Miljöpartiet ble hennes synspunkter og aktivisme for drøy kost, beretter Fria Tider:

Derya Uzel Senir påstod inför valet 2014 att hon och hennes parti skulle verka för att det erkännande av folkmordet som riksdagen röstade ja till 2010 inte skulle verkställas av regeringen.

– Miljöpartiet kommer att arbeta för att beslutet inte ska verkställas i regeringen. Jag själv kommer även att driva den frågan, sade hon, rapporterade Expressen 2016.

Derya Uzel Senirs tid i Miljöpartiet var dermed over.

När Miljöpartiet fick reda på den muslimska företrädarens förnekande av folkmordet sparkades hon från partiet.

Men i Sverige finnes det der underligste muligheter for muslimer som vil opp og frem, ekstreme holdninger ingen hindring.

Fria Tider tok først tak i denne saken for noen måneder siden, og stilte kritiske spørsmål til politiet om hvor klokt det var å sette personer med ekstreme holdninger til å arbeide med våpensaker.

Bland annat har vi frågat hur länga Derya Uzel Senir jobbat på polisen, om hon haft några fler befattningar än vapenhandläggare och om polismyndigheten anser att hon är en lämplig rekrytering med tanke på hennes bakgrund.

Politiet var da lite villige til å gi mer informasjon om hva Derya Uzel Senir bedrev i sin nye jobb. Men nå har det kommet frem en del fakta som trolig uroer en del.

Fria Tider har gravd videre i saken, og funnet flere svar. Etter at Document omtalte saken i desember 2020, bringer vi her den siste, nokså oppsiktsvekkende utviklingen. For Fria Tider kan nå fortelle at hun har vært ytterst produktiv i jobben, og påfallende velvillig innstilt overfor søkerne:

Nu kan vi även avslöja att den 35-åriga före detta MP-toppen beviljat hundratals ansökningar om vapenlicenser.

Totalt hade Derya Uzel Senir hanterat 259 ärenden fram till 11 december 2020. 248 av dem gällde tillstånd att inneha vapen, varav Derya Uzel Senirs beviljade 247 ärenden och avslog ett ärende.

Kun én søknad om våpeninnehav er altså avslått av Derya Uzel Senir. Alle de andre gikk igjennom.

Uppgifterna kommer från en sammanställning från polisens rättsavdelning i Stockholm som Fria Tider begärt ut, skriver avisen.

Fria Tider har videre forsøkt å få oversikt over hva slags privatpersoner det er som har søkt om våpenslisens, og fått sin søknad godkjent av Derya Uzel Senir.

Men av ukjente grunner ønsket ikke politiet å gi pressen innsyn i dette.

Vi har även begärt, men nekats att få ta del av en fullständig förteckning över samtliga ärenden som Derya Uzel Senir handlagt som inte berör hemvärnspersonal, avslutter Fria Tider.

Les mer om tilstandene i Sverige, et land beliggende tankevekkende nær oss: 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi setter stor pris på ditt bidrag:  

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.