Det islamistiske svenske partiet Nyans rystes av en intern strid. Partiets grunnlegger Mikail Yüksel møtes med utfordringer i rollen som partileder. Dette skriver Göteborgs-Posten.

Partiet Nyans skulle bli en stemme for minoritetene og samle drabantbyene – men bare måneder etter valget befinner partiet seg i en dyp krise, skriver avisen.

Ved valget i september fikk Nyans mandater i flere kommuner. Neste helg holder partiet ekstraordinær partikongress. Der utfordres Mikail Yüksel til rollen som partileder av Sead Busuladzic, som sitter i Landskrona kommunestyre.

Yüksels motstandere internt i partiet har laget en rapport som skal danne grunnlag for å ekskludere ham fra partiet.

– Det är en löjligt komisk rapport, framtagen av en okunnig person. Jag har läst den och jag skrattar bara, sier Mikail Yüksel til GP.

– De som vill starta strid saknar förståelse för hur vanlig demokratisk ordning fungerar. De har gjort en höna av fjäder. De har skapat onödiga konflikter. Så har det gått till.

I rapporten møter Yüksel anklager om at han toppstyrer partiet. Busuladzic er også kritisk til hvordan partiet har håndtert den muslimske kampanjen mot sosialtjenesten, som anklages for å ha kidnappet muslimske barn.

– Vi har bara lyft upp frågan för att den ska utredas så att man kan skapa förtroende till myndigheten, sier Busuladzic.

– Socialtjänsten är en väldigt känsliga fråga och jag förstår att vi har drivit den ganska starkt, men den har misstolkats eftersom man påpekar att det skulle vara del av någon kampanj för att skada Sverige. Det har inte varit vår avsikt, vi har bara lyft upp frågan för att den ska utredas så att man kan skapa förtroende till myndigheten.

I tillegg mener Busuladzic at Nyans ikke har gjort nok for å forhindre brenning av koraner.

– Jag hade velat att vi gått på samma linje som i Finland och hade demonstrationsförbud för högerextrema grupper.

Partikongressen avholdes i drabantbyen Rinkeby lørdag.

Les også:

«De tok barnet mitt da han var fem minutter gammel»

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.