Under valget i Sverige ble Nyans rammet av valgfusk, sa partileder Mikail Yüksel under en pressekonferanse i Stockholm-bydelen Kista torsdag.

Yüksel innledet med å takke alle som under valgkampen hadde jobbet for Nyans, partiet flere islamister i Sverige anbefalte folk å stemme på ved valget.

Deretter gikk han over til å snakke om det angivelige valgfusket, som altså skal ha gått utover hans eget parti.

Yüksel hevder at Nyans’ stemmesedler ikke er blitt lagt ut i valglokalene hvor det var mulig å stemme tidlig, med den begrunnelse at partiet Nyans ikke er påmeldt til valget.

På stedene hvor stemmesedlene til Nyans var på plass, skal disse ha vært gjemt. Hva er dette om ikke valgfusk? spør partilederen.

Ifølge Yüksel har Nyans’ kandidater også blitt dårlig behandlet i valglokalene, og de har det dårlig i dag, sier partilederen.

Mikail Yüksel mener at det svenske valgsystemet er enkelt å manipulere, og han sier at det er nok at én person, én velger, går inn med en stabel stemmesedler i lomma for å sabotere et parti. Det skal være nok at en stemmemottaker glemmer å fylle ut stemmesedler.

Det är uppenbart att vi har ett enormt dåligt och besvärligt valsystem som är lätt att manipulera.

Hur kan detta tillåtas i ett land som påstås sig vara en av världens främsta demokratier. Denna fråga ställer jag för samtliga småpartier som drabbats av samma sabotage. Det är en enorm risk för demokratin.

Ifølge Yüksel finnes det dokumentasjon på valgfusket Nyans skal ha blitt utsatt for.

Mikail Yüksel avslørte ellers at partiet vil stille til EU-valget, og han sier at det bare trengs 160.000 stemmer for å komme inn i EU-parlamentet.

EU-parlamentarikeren Charlie Weimers (SD) sier til Document at han ikke er overrasket over planene til Nyans-lederen.

Jag är inte förvånad att Nyans ställer upp i EU-valet. Islamismen är en internationell rörelse och liknande partier finns i länder som Nederländerna och Belgien. För sverigedemokratiska väljare som inte brukar rösta i EU-val är det hög tid att omvärdera. Ju fler som röstar på andra partier, desto svårare blir det för Nyans att få mandat i EU-parlamentet.

I tillegg til riksdagsvalget ble det den 11. september også avholdt valg i Sveriges kommuner og regioner. Nyans gjorde det svært godt flere steder i kommunevalget:

Rosengård, Malmö: 30,9 prosent
Herrgården, Malmö: 28,9 prosent
Örtagården V, Malmö: 27,3 prosent

Spånga 17, Stockholm: 26,8 prosent (inngår i «øvrige»)
Spånga 20, Stockholm: 21,1 prosent (inngår i «øvrige»)
Spånga 22, Stockholm: 22,5 prosent (inngår i «øvrige»)

Hjällbo norra, Göteborg: 20,9 prosent
Hjällbo södra, Göteborg: 22,9 prosent

Vivalla Ö, Örebro: 22,8 prosent (inngår i «øvrige»)
Vivalla V, Örebro: 17,6 prosent (inngår i «øvrige»)
Vivalla N, Örebro: 17,2 prosent (inngår i «øvrige»)

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.