Partiet Nyans har besluttet å anke kommunevalget i Gøteborg. Partileder Mikail Yüksel ga beskjeden på Twitter

Partiet hevder at stemmesedlene deres ikke ble vist i valglokalene, sier partisekretær Rammi Hussein. Det opplyses at stemmesedlene ikke ble satt ut, selv om partiet lot dem stå i lokalene. Partisekretær Rami Hussein hevder overfor SVT at Partiet Nyans tapte stemmer på grunn av dette. 

Den dømte partilederen Mikail Yüksel skriver på Twitter lørdag at partiet vil anke kommunestyrevalget i Gøteborg. 

«Anledningen är att röstmottagarna inte placerat ut våra valsedlar och sagt till väljarna att Partiet Nyans inte ställer upp i kommunvalet. Allt detta finns dokumenterat»

Det er flere hendelser som er meldt inn til valgmyndigheten som gjorde at partiet Nyans begjærte gjenvalg. 

En av hendelsene er en person som forsøkte å forhåndsstemme 25. august skal ha fått informasjon om at partiet kanskje ikke stiller til kommunevalget. Ifølge SVT bekreftes det i et notat fra valgstyrets kontor i Gøteborg at personen har fått feil informasjon. 

Den andre hendelsen skal ha skjedd i et valglokale i Gamlestan – der partiets stemmesedler ikke var tilgjengelig på valgdagen. 

Partiet fikk 1,5 prosent av stemmene ved kommunevalget i Gøteborg, som er langt fra de 3 prosentene som trengs for å komme inn i en kommune. 

Under en pressekonferanse i Kista onsdag hevdet Parti Nyans partileder Mikail Yüksel at partiet var blitt utsatt for valgfusk. Partileder Mikail Yüksel ble kastet ut av Senterpartiet i 2018. Nå er han partileder i Nyans.

Se Partiet Nyans’ pressekonferanse nedenfor:

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.