Det svenske islamistpartiet Nyans blir representert i to kommunestyrer, viser valgmyndighetens endelige opptelling etter valget i Sverige den 11. september.

Kommunene det handler om, er Botkyrka utenfor Stockholm og Landskrona mellom Malmö og Helsingborg, hvor Nyans har fått henholdsvis 2,53 og 2,44 prosent av stemmene.

Dette er gledelig og forventet, sier Nyans’ partileder Mikail Yüksel til Expressen.

Samtidig planlegger Nyans partiet å innklage opptellingen av stemmene i Malmö dersom partiet ikke blir representert i kommunestyret der, opplyser den svenske avisen.

– Vi var sikre på Landskrona, og vi visste også at vi skulle inn i Botkyrka før det gikk frem av tallene som vi har sett under «andre parter» der, sier den dømte kriminelle Mikail Yüksel og fortsetter:

– Vi har satset hardt, et av medlemmene i vår partiledelse bor i Landskrona, og jeg har selv vært veldig aktiv i Botkyrka, hvor jeg har et stort nettverk. Så det er ingen overraskelse for oss, egentlig, sier Mikail Yüksel

Hvilke saker har gjort at du har lykkes i disse kommunene?

Jeg kan se at dette er de samme sakene som vi drev med på nasjonalt nivå. Blant annet LVU (lov om barneverd, red.), koranbrenningene, integreringsspørsmålet. Det er valgsakene våre som har fått oss inn i disse kommunestyrene.

Ifølge Yüksel mangler Nyans 0,07 prosent av stemmene på å komme inn i kommunestyret i Malmö, og han varsler allerede at partiet vil innklage resultatet dersom det ender opp med null mandater i kommunen.

Føler du at valgresultatet – slik det ser ut nå – har svart til forventningene dine?

Nei, så målet vårt var definitivt høyere. Vi hadde forventet noen flere kommuner, med Malmö og Gøteborg for eksempel. I Gøteborg har vi dessverre feilet, i Malmö har vi fortsatt sjansen. Vi er utrolig nærme. Men vi er godt fornøyd med resultatet i vårt første valg, på knappe tre år har vi lykkes med å bli Sveriges største parti utenfor Riksdagen og niende største parti. Så vi er veldig fornøyde, sier Mikail Yüksel.

 

Sverige: Islamister oppfordrer muslimer til å stemme på Nyans

 


 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.