Å brenne Koranen er islamofobi, sier Nyans partileder Mikail Yüksel, som i et intervju i Sydsvenskan sier at ytringsfriheten i Sverige må begrenses. Partilederen er sikker på en plass i Riksdagen etter valget i september 2022.

Før valget driver de nå intensivt i såkalte sårbare områder med løpesedler og løfter om å bekjempe «islamofobi» og «afrofobi» og stoppe «LVU-misbruk». Partiet Nyans har gjentatte ganger protestert mot det de anser som myndighetsmisbruk og rent muslimhat når sosialtjenesten bruker LVU-loven til å ta seg av barn som lever under overgrepsforhold.

Mikail Yüksel er overbevist om at Nyans vil sette seg selv på det svenske politiske kartet. I tillegg til plasser i Riksdagen vil partiet få plasser i minst 3 av Sveriges største byer, sier Mikail Yüksel til Sydsvenskan. Ifølge ham er det stor misnøye blant innvandrere som bor i Malmø og andre steder i Sverige med høy andel innvandrere og muslimer. Partilederen sier at disse avgir sine stemmer og det er disse velgerne han ønsker å nå.

– 50 000 malmøboere unnlot å stemme ved forrige valg. Og en stor del av dem er vår målgruppe, sier Mikail Yüksel.

På spørsmål om partiet er islamistisk, hevder partilederen at Nyans på ingen måte er islamist.

– Så fort man vil engasjere seg i et parti som vil beskytte minoritetsgrupper og forstedene, blir man anklaget for splittende retorikk og for å være separatist. Er feminister separatister? Er S og V, partier som vil beskytte arbeidere, separatister? Er C separatister fordi de kommer fra bondebevegelsen?

Document har forsøkt å nå Nyans-partiet for en kommentar, men har ennå ikke fått svar.

Her kan du lese Partiet Nyans viktigste valgspørsmål

 

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.