To brødre fra Syria blir i Hamburg tiltalt for terrorforbrytelser. Dette skriver påtalemyndigheten i Hamburg i en pressemelding. Christoffer Wendick fra SVT melder at 250 tyske politifolk deltok i razziaen mot de to innvandrerne tidligere i år.

Fria Tider navngir de syriske brødrene som Anas Kiwan (29) og Ahmad Kiwan (24). De skal ha kommet til Tyskland under den store migrantbølgen i 2015.

Den eldste av brødrene er tiltalt for å ha planlagt et massemorderisk jihadistisk bombeangrep mot ei kirke i Sverige. Angrepet skulle finne sted en dag da mange mennesker samlet seg i den uspesifiserte svenske kirka, og skal ha vært en reaksjon på koranbrenninger som fant sted i Sverige.

Han er siktet for finansiering av terrorisme, forberedelse av en alvorlig voldshandling som setter staten i fare, og forsøk på å slutte seg til en terrororganisasjon i utlandet.

Den yngste broren er siktet for å ha støttet en terrorgruppe i utlandet og medvirket til finansiering av terror. Ifølge tiltalen skal han ha lovet å delta i et angrep på vegne av Den islamske staten (IS) og hjulpet broren med å skaffe sprengstoff.

Tilhengere av terrororganisasjoner som Den islamske staten (IS) har offentlig oppfordret muslimer til å torturere og myrde svensker som hevn for påståtte fornærmelser mot islam.

De to syriske brødrene ble pågrepet våren 2023. Den eldste ble tatt med to kilo gjødsel og sitronsyre, og skal ha ventet på levering av blekemiddel. Han jobbet aktivt med å lage en bombe.

Den eldre broren skal ha diskutert terrorplanene sine med en uidentifisert person knyttet til det IS-tilknyttede Al-Saqri-instituttet. Dette sier Liddy Oechtering, aktor og talskvinne for saken. Denne tredje personen skal også ha hjulpet den muslimske migranten med informasjon om hvordan han kunne bygge bomber.

«Han har forsøkt å hjelpe den eldre broren og lært ham om eksplosive varer, men vi kjenner ikke identiteten hans og har derfor ikke kunnet gå videre med ham», uttaler Oechtering til SVT Nyheter.

Dato for rettssaken mot de syriske brødrene er ennå ikke satt, men den kan starte allerede i oktober.

Syriske brødre ville sprenge fullsatt kirke i Sverige

Svenske kirkegjengere kontrolleres av vektere etter terrortrussel  

Terrordømt IS-tilhenger fikk jobb på kommunalt fritidssenter i Göteborg

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.