Frankrike med sin store muslimske befolkning har gjentatte ganger blitt rammet av blodige terrorangrep utført av militante muslimer. Flere planlagte jihadistiske angrep er heldigvis også blitt stoppet.

En fransk domstol har dømt fire menn til mellom fem og 15 års fengsel for å ha planlagt et angrep på avenyen Champs-Élysées, paradegaten i sentrum av Paris. En femte tiltalt hadde allerede sonet straffen sin i varetekt.

De fem tiltalte var i alderen 17 til 39 år da de ble arrestert i 2019, mistenkt for å ha planlagt å angripe politimenn og sivile på den store shoppinggaten i Paris, ikke langt fra presidentpalasset. Alle unntatt én ble funnet skyldige i «terrorkonspirasjon» torsdag etter en rettssak som ble holdt bak lukkede dører.

Det eldste medlemmet av gruppen ble dømt til 15 års fengsel, mens en annen ble fengslet i 12 år.

En tredje, som var mindreårig på tidspunktet for arrestasjonen, men som etterforskerne anser for å ha vært lederen av konspirasjonen, ble også gitt 12 års fengsel. Han ble arrestert i Tyskland i 2017 da han bare var 15 år gammel. Han forsøkte da å slutte seg til Den islamske staten (IS) i terrororganisasjonens syriske områder.

Etterforskere sa at han hadde planlagt å angripe en politipatrulje på Champs-Élysées og «begå en massakre».

En fjerde siktede, en tsjetsjener som også var mindreårig på tidspunktet for konspirasjonen, ble idømt en dom på fem års fengsel for å ha unnlatt å informere politiet om terrorplanene.

En femte person ble dømt til fem års fengsel, med 18 måneder betinget, for sin del i finansieringen av planene. Han gikk likevel fri da han allerede hadde sonet sin tid i varetekt.

Frankrike: Nødutstyr installeres i kirker for å motvirke islamsk terror

Terroren i 2020 avtegner Frankrikes islamske femtekolonne

Hollande: – Muslimer er de primære ofre for Paris-terroren

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.