Mila og hennes advokat Richard Malka forlater et rettslokale i Paris den 3. juni 2021. Foto: Francois Mori / AP / NTB.

En fransk domstol har løslatt en 17 år gammel radikalisert tsjetsjener som nylig ble arrestert for å ha planlagt et angrep på den kjente franske tenåringsjenta Mila, som siden januar 2020 har levd i dekning på grunn av dødstrusler fra muslimer.

Tsjetsjeneren ble arrestert i sitt hjem i forrige uke av politiet i Reims, etter at han hadde brukt sosiale medier til å organisere angrepet på den nå 18 år gamle Mila, melder CNews.

Den unge tsjetsjeneren hadde spredt IS-propaganda og vært i kontakt med jihadister i Syria og Irak, opplyser kilder med innsikt i etterforskningen til Actu17. Hjemme hos ham ble det også funnet IS-materiale. Ikke desto mindre fant retten at det ikke var nødvendig å holde ham i varetekt.

17-åringen var kommet til Frankrike sammen med familien i 2013, der de alle sammen har status som flyktninger.

Det var i januar i fjor at Mila måtte gå i dekning på grunn av tusenvis av trusler, etter at hun hadde talt nedsettende om islam idet hun avviste tilnærmelser fra en muslim på nettet.

En domstol i Paris dømte i juli elleve personer til fire til seks måneders betinget fengsel og 2500 euro i bot for å ha hetset og truet Mila på nettet.

 

Document har dekket Mila-saken helt fra starten. Gå hit for flere saker om den unge jenta.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂