Den 18 år gamle tsjetsjenske terroristen Abdoullakh Anzorovs bestialske drap på den franske læreren Samuel Paty i Paris-forstaden Conflans-Sainte-Honorine den 16. oktober, ser ikke ut til å ha avstedkommet noen større selvransakelse blant muslimer i Frankrike.

Inntrykket er stikk motsatt: Muslimer har snarere latt seg inspirere av at en lærer som hadde den frekkhet å vise frem Charlie Hebdos Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet, fikk hodet kuttet av. Fransk politi etterforsker da også hundrevis av dødstrusler som ser ut til å være inspirert av nedslaktingen av Paty.

Islamfunksjonærer som ikke utfordrer strafferetten, nøyer seg med å ha seg frabedt karikatuer av profeten. De som har næret forestillinger om en harmonisk sameksistens med muslimer i Frankrike, kan vanskelig unngå en skrekkslagen oppvåkning når de ser hva slags snøball som har begynt å rulle der til lands de siste ukene.

Snøballen ser også ut til å ha revet med seg den nå 17 år gamle franske jenta Mila, som måtte flytte til et hemmelig sted og gå i dekning under politibekyttelse på grunn av massive trusler etter at hun på Instagram den 18. januar hadde avvist tilnærmelser fra en innpåsliten muslim, og i den forbindelse kalt islam en drittreligion og Koranen hatefull, og sagt at hun stikker fingeren opp i rumpa på guden deres.

Foto: Twitter.

Etter drapet på Samuel Paty er tenåringsjenta gjenstand for en ny bølge av trusler, skriver Le Point. Mila mottar tusenvis av aggressive meldinger, og mange avsendere håper at hun vil lide samme skjebne som den franske læreren.

Fortell meg hvor du bor, så skal jeg gjøre det samme med deg som skjedde med Samuel Paty, lyder en trussel som 17-åringen har offentliggjort på Twitter.

Mila har ikke latt seg knekke, og nylig postet hun en skarp video til Instagram hvor hun langer ut mot dem som har truet henne de siste månedene. Jeg har fremdeles ikke fått fingrene ut av rumpa på Allah, sier hun. Og hva avløp angår, har hun også offentliggjort en Muhammed-tegning på Twitter hvor en stråle med fekalier finner veien fra sitt utspring til munnen på profeten, som naken og hårete med skjegg og turban befinner seg i en slags yoga-lignende positur.

I en pressemelding skriver tenåringsjenta at hun totalt har mottatt ca. 50.000 hatmeldinger. Jeg forsøker å reagere fredelig med humor, sier Mila, men jeg føler meg hjelpeløs og utrygg, skriver hun, og legger til at hun ikke har noe imot muslimer, bare dem som vil gjøre oss til gjenstand for diktat.

Jeg vil gjerne understreke at jeg ikke er skyldig i noe, fortsetter Mila. Jeg er den fornærmede parten her, skriver 17-åringen, og de skyldige er de som truer meg, fastslår hun. Jeg understreker dette fordi noen har en tendens til å snu om på disse rollene, legger hun til, usikker på om noen gang kan leve et normalt liv igjen.

I et intervju med Le Figaro bekrefter Milas advokat Richard Malka, også mangeårig forsvarer for Charlie Hebdo, at den unge kvinnen igjen mottar mange dødstrusler. Det kan virke som om det er kommet på moten å true med å «gjøre en Samuel Paty», sier Malka.

Mila lever i en bunkertilværelse, akkurat som Charlie Hebdo-folk, konstaterer Malka. Man kan selv tenke seg hvordan Mila har det, sier han, og gir mediene noe av skylden fordi han mener de sympatiserer med terrorister.

Mila-saken demonsterer til fulle hvor fucked Frankrike er. I et fritt Europa burde de som sier sin hjertens mening om islam, kunne gå sorgløst og ubekymret rundt, og enhver som truer frittalende mennesker, burde være redde for represalier. I stedet er det stikk motsatt. Europa er ikke lenger fritt.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.