Stillbilde: TF1 / Le Figaro.

Den 17 år gamle franske jenta Mila, som har levd i dekning på grunn av trusler siden januar, får ikke lenger lov til å gå på skolen hun ble flyttet til i februar, skriver Libération.

Mila måtte få politibeskyttelse etter massive dødstrusler da hun ved begynnelsen av året talte nedsettende om islam, idet hun avviste tilnærmelser fra en muslim på Instagram som reagerte på avvisningen ved å sjikanere henne.

17-åringen ble flyttet fra hjemstedet til et hemmelig sted der hun fikk begynne på en militær kostskole under løfte om at skolen aldri måtte bli identifisert.

I en nylig digital sammenkomst med ca. tjue deltagere hvor Mila var med, kom hun imidertid i skade for å si navnet på skolen. Hun sa ikke at hun selv gikk der, men spurte en av de andre deltagerne om han gjorde det, sier hennes advokat Richard Malka til AFP.

Skolen vurderer det likevel slik at Mila var uforsiktig og at sikkerheten således er kompromittert for skolen og dens 750 elever. Derfor kan ikke 17-åringen oppholde seg der fysisk lenger. Jenta kan likevel delta via fjernundervisning fra et trygt sted, kunngjør Frankrikes forsvarsdepartement.

I et indignert brev til Le Point anklager Milas far skolen for hykleri og for å ha kvittet seg med jenta så snart de fikk et påskudd til det, noe som ikke var vanskelig med total militær overvåkning av henne i kombinasjon med strenge adferdsregler. Hvis ikke engang hæren kan beskytte henne, hva skal vi foreldre gjøre? spør faren i brevet.

Etter drapet på Samuel Paty kunngjorde Mila at truslene mot henne ble intensivert. Siden januar har hun mottatt mer enn 50.000 hatmeldinger, opplyser Mila, som sier hun føler seg maktesløs, men aldri vil gi opp retten til frimodige ytringer om islam eller hva som helst annet.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.