11 av de 13 tiltalte i straffesaken mot Milas plageånder ble i går dømt for trakassering og drapstrusler. Det forventes flere rettssaker.

Saken omhandler den da 16 år gamle franske jenta Mila. I 2020 måtte hun avbryte skolegangen og gå i dekning på grunn av de flere hundre dødstruslene hun mottok etter å ha talt ille om islam på Instagram.

Mila er åpent lesbisk, og avviste tilnærminger fra en arabisk gutt. Hun sa også at hun ikke likte «rebeus» (betyr arabere).

Da ble hun kalt blant annet rasist, hore og møkkete lesbe. Alt i Allahs navn.

Mila svarte med en videohilsen hvor hun sa følgende (vår oversettelse):

«Jeg nølte ikke med å si hva jeg tenkte om det. Jeg hater religion. Koranen er en religion med hat. Det er bare hat der inne, islam er noe dritt. Det er det jeg mener. Jeg er ikke rasist, ikke i det hele tatt.

Du kan ikke være rasistisk mot en religion. Jeg angrer ikke på det i det hele tatt. Folk vil bli opprørt, jeg vil helt klart gi faen, jeg sier det jeg vil, det jeg tenker. Deres religion er noe dritt, deres gud, jeg stikker fingeren opp i rumpa på ham, takk og på gjensyn.»

Videoen ble raskt sett over 1 million ganger, og førte til en storm av trusler mot den unge jenta. Mila ble fortalt at hun «burde fått halsen skåret over», noe som ikke er en tom trussel i Frankrike. Andre skrev: «Noen burde knuse hodeskallen din».

Men Mila bøyde ikke av. Frankrike har ingen lov mot blasfemi, og anmeldelser mot Mila ble henlagt. I stedet kom stadig nye trusler.

Her lawyer Richard Malka said Mila has received some 100,000 threatening messages, including death threats, rape threats, misogynist messages and hateful messages about her homosexuality.

Mila måtte forlate skolen og hjemstedet sitt, og begynte på en ny skole. Men også der ble hun gjenkjent, og måtte bytte skole igjen. Nå lever hun under politiets beskyttelse.

«It’s been a cataclysm, it feels like the sky is falling on our heads […] a confrontation with pure hatred,» her mother told the court.

Nå er 11 av 13 tiltalte i straffesaken dømt. De dømte beskrives som «vanlige ungdommer». Under rettssaken var mange av de tiltalte svært overrasket over at det var lov å fornærme islam på den måten Mila gjorde.

Mila er nå 18 år gammel. Hun har fått støtte fra både Marine le Pen og president Macron, mens den tidligere sosialistiske presidenten François Hollande mente at Mila selv var skyldig i «hatefulle ytringer» mot muslimer.

Dommene er på 4 eller 6 måneder fengselsstraff. Alle fikk betinget straff, så de må ikke sone før de eventuelt blir dømt for andre kriminelle handlinger.

France24

Les også: Venstrefløyen og islam er i krig med den menneskelige natur. Derfor vil de tape
Les også: – Mila er modigere enn hele den politiske klassen har vært i 30 år!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!