Emmanuel Macron (foto: Adrianna Bochenek / Agencja Gazeta via Reuters / Scanpix) og 16 år gamle Mila (stillbilde: TF1 / Le Figaro).

Frankrikes president Emmanuel Macron har i et intervju med franske medier forsvart den 16 år gamle jenta Mila, som er blitt satt under politibeskyttelse på grunn av flere hundre dødstrusler etter at hun nedsablet islam under en krangel på Instagram.

Macron forsvarer også retten til religionskritikk og blasfemi, skriver Le Monde. Loven etterlater ingen tvil på det punktet, fremhever den franske presidenten.

«Loven er helt klar: Vi har rett til blasfemi og til kritikk eller karikatur av religioner.»

«Republikkens orden er ikke en moralsk orden», fortsettet han, og legger til: «Det som er forbudt, er oppfordring til hat og krenkelse av verdigheten.»

Macron minner også om den menneskelige siden av saken:

«I denne debatten har vi mistet av syne at Mila er en ungdom», sier Emmanuel Macron på spørsmål om saken. «Vi skylder henne beskyttelse på skolen, i dagliglivet og under reiser», la han til

Flere kommentatorer har trukket en linje fra Mila til Charlie Hebdo, den franske satiriske ukeavisen som ble rammet av et islamistisk terrorangrep den 7. januar 2015, der tolv mennesker ble drept.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.