Stillbilde: TF1 / Le Figaro.

Opinionen i Frankrike er delt omtrent på midten i synet på 16 år gamle Mila, som er blitt satt under politibeskyttelse sammen med familien på grunn av de mange dødstruslene hun fikk etter blant annet å ha sagt at «islam er dritt» under en krangel på Instagram.

En meningsmåling som Ifop har utført for Charlie Hebdo, viser at 53 prosent av de spurte tar Milas parti ved å gi sin tilslutning til emneknaggen #JesuisMila (jeg er Mila), mens 47 prosent har valgt #JesuispasMila (jeg er ikke Mila).

Det skriver Valeurs Actuelles.

De som støtter den unge skolejenta som er truet på livet for å ha sagt sin mening om islam, utgjør altså bare såvidt et flertall

Jentas ord anses videre som en provokasjon av 42 prosent av respondentene.

Et flertall av de unge mener at Mila er rasistisk:

Mila anses som rasist av 57 prosent av 18–24-åringene og 48 prosent av de homofile

Blant muslimer er det 85 prosent som mener at Milas uttalelser er rasistiske.

I den samme undersøkelsen er det 50 prosent av de spurte som er tilhengere av retten til blasfemi, skriver Valeurs Actuelles. Andelen kan synes overraskende lav i et land som innførte sekularisme med et blodbad.

Blant sympatisørene av president Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!» (LREM) er 54 prosent av de spurte motstandere av retten til å kritisere religioner.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂