Stillbilde: TF1 / Le Figaro.

Den 16 år gamle franske jenta Mila, som for to uker siden måtte avbryte skolegangen og gå i dekning på grunn av de flere hundre dødstruslene hun mottok etter å ha talt ille om islam på Instagram, deltok mandag i programmet «Quotidien» på den franske TV-kanalen TF1.

Under sendingen sa Mila til TV-publikum at hun absolutt ikke angret på det hun hadde sagt. Utbruddet hennes skjedde som følge av at en muslim reagerte på en avvist tilnærmelse ved å kalle henne en «møkkete lesbe». I TV-programmet insisterte 16-åringen på sin rett til å være blasfemisk, selv om hun beklaget det hvis mennesker som praktiserer islam i fred, ble lei seg. Uansett fastholdt Mila at «jeg gjorde ikke noe galt».

Mila-affæren er blitt en varm politisk potet i Frankrike etter at den 16 år gamle jenta under krangelen utbrøt i sinne at «islam er dritt» og at det «bare er hat i Koranen».

Den franske justisministeren fikk gjennomgå da hun antydet at Mila høstet som hun hadde sådd, og feminister har fått kritikk fordi de ikke har tatt den unge jenta i forsvar. I mellomtiden har ikke 16-åringen lyktes i å finne en ny skole som er rede til å ta imot henne.

En etterforskning av Mila for hatprat er blitt henlagt, mens dødstruslene mot henne etterforskes fremdeles, skriver Le Figaro.

Livet er satt på vent, kommenterer hovedpersonen, som sier hun aldri kunne ha forestilt seg konsekvensene av islamkrangelen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.