Nytt

Femstjerners­bevegelsens leder Luigi Di Maio under en presse­konferanse i Deputert­kammeret i Roma den 3. september 2019. Foto: Filippo Monteforte / AFP / Scanpix.

Et flertall på 79,3 prosent blant medlemmene av Femstjerners­bevegelsen (M5S) som tirsdag har tatt stilling til den gryende koalisjonen med Det demokratiske partiet (PD), har sagt ja til regjerings­samarbeid med det største partiet på venstresiden.

Det kunngjorde Fem stjerners partileder Luigi Di Maio klokken 19:24 tirsdag kveld.

Dermed ligger alt til rette for at Giuseppe Conte onsdag kan avlegge ed som statsminister for den nye regjeringen hos Italias president Sergio Mattarella.

Deretter venter et tillitsvotum i parlamentet, hvor grunnlaget for koalisjonen er komfortabelt i Deputertkammeret, men ikke i Senatet, som har siste ord.

Nesten 80.000 personer hadde avlagt stemme på Femstjerners­bevegelsens elektroniske plattform Rousseau da avstemningen ble avsluttet klokken 18, et antall som svarer til ca. 70 prosent av medlemmene som har registrert seg på plattformen.

Hva angår den gryende regjeringens politiske program, fremhevet Di Maio blant annet miljøsaker og nevnte i den forbindelse spesielt uttrykket «avkarbonisering». Dette blir hverken en venstre- eller en høyreregjering, sa M5S-lederen, men en regjering for de rette sakene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også