En jente sitter på en huske i Moria-leiren på Lesbos den 7. mars 2020. Foto: Costas Baltas / Reuters / Scanpix.

En meningsmåling som opinionsinstituttet Civey har gjort for den tyske avisen Augsburger Allgemeine, viser at et flertall på 51 prosent av de spurte er imot å hente uledsagede mindreårige fra leirer på de greske øyene.

39 prosent er tilhengere av ideen, som den tyske regjeringen har til hensikt å iverksette.

En koalisjonskomité utgått fra regjeringspartiene som i praksis er et beslutningsorgan, vedtok nylig at Tyskland skal ta imot 1000–1500 uledsagede og behandlingstrengende mindreårige fra overfylte leirer på Lesbos og andre greske øyer like ved Tyrkia som i lang tid har vært gjenstand for et kraftig migrasjonstrykk.

De forskjellige partienes velgere i Tyskland fordeler seg som ventet svært forskjellig mellom tilhengere og motstandere av regjeringens intensjoner. De rødgrønnes velgere er klart for, mens AfD og FDPs er klart imot.

Blant velgere av unionspartiene CDU/CSU, som er seniorpartner i regjeringskoalisjonen, er det bemerkelsesverdig nok hele 71 prosent som er imot regjeringens forslag.

Civeys måling er basert omfatter mer enn 5000 representativt utvalgte personer, skriver Augsburger Allgemeine. Undersøkelsen er også omtalt av den regionale tyske allmennkringkasteren Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂