Nytt

Foto: Lecce Røde Kors / Facebook.

33 kurdiske migranter fra Iran og Irak kom natt til søndag i land ved San Cataldo ikke langt fra Lecce i den sørøstlige regionen Puglia i Italia. Migrantene ble hentet opp fra vannet av kystvakten, etter at menneskesmuglerne hadde kastet dem på sjøen litt før gummibåten de befant seg i, kom helt frem til land.

Motivet for smuglernes brutale behandling av migrantene var utvilsomt frykt for å bli oppdaget. Kystvakten lette da også forgjeves etter dem i timene etterpå.

Ti personer fikk behandling på grunn av nedkjølingen etter det ufrivillige oppholdet i det kalde vannet, skriver La Repubblica.

Migrantene – som foruten voksne menn omfattet to kvinner, en familie med to barn samt noen uledsagede mindreårige – opplyser at de hadde lagt ut fra Albania.

Kurdiske, og for den del pakistanske, migranter benytter ofte smuglerruter som ender på hælen av den italienske støvelen, hva enten det skjer via Adriaterhavet eller Det joniske hav. Også Calabria-regionen nede på tåspissen er ofte arena for slike ilandstigninger.

Overfartene begynner gjerne i Tyrkia eller Hellas. Ilandstigningen sist natt tyder på at det også går ruter via Albania.

En syrisk-italiensk bande av menneskesmuglere som transporterte migranter fra Korfu i Hellas til Italia, ble i desember arrestert av italiensk og gresk politi.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 250 kroner!