Nytt

Det italienske kystvaktskipet «Ubaldo Diciotti». Foto: Italias kystvakt / Twitter.

68 migranter fra Somalia, Sudan, Eritrea, Marokko og Bangladesh – 55 menn, ti kvinner og tre mindreårige – ble tirsdag satt i land fra det italienske kystvaktskipet «Diciotti» på havnen i Pozzallo på Sicilia.

Ilandstigningen skjedde etter at kystvaktskipet overtok migrantene fra den italienske slepebåten «Asso 29», som søndag hadde plukket dem opp utenfor kysten av Libya, opplyser La Stampa. Italias innenriksdepartement autoriserte deretter «Diciotti» til å bringe migrantene til Pozzallo, skriver Torino-avisen.

Mer enn ett år etter affæren med det italienske kystvaktskipet «Diciotti», som tidligere innenriksminister Matteo Salvini i fjor sommer oppholdt på havet i flere dager med politisk dragkamp innen det fikk sette migranter i land i Italia, har skipet gjenopptatt sin tidligere virksomhet med søk- og redningsarbeid i det sentrale Middelhavet.

Migranter vinker etter å ha gått i land fra det italienske kystvaktskipet «Diciotti» på havnen i Catania på Sicilia den 26. august 2018. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

I mellomtiden ligger «Ocean Viking» mellom Lampedusa og Malta i påvente av å bli tildelt en trygg havn for 104 migranter som i forrige uke ble plukket opp utenfor kysten av Libya, mens skipet «Alan Kurdi» tilhørende den tyske NGO-en Sea-Eye nærmer seg kysten av Libya.

Ilandstigningen i Pozzallo ser ikke ut til å være omtalt av det italienske nyhetsbyrået ANSA eller i Italias to største aviser Corriere della Sera og La Repubblica, ei heller er den hittil noe tema på TV-nyhetene i Italia tirsdag kveld. Noen pressemelding fra kystvakten finnes heller ikke. Lokalmedier på Sicilia omtaler saken, men tilsynelatende ingen andre riksdekkende aviser enn La Stampa, som er Italias tredje største.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.