Havnen i Taranto. Foto: LANZATE / Wikimedia Commons.

Det italienske innenriksdepartementet besluttet mandag kveld å tilby «Ocean Viking», som seiler i Middelhavet med 176 migranter ombord, en trygg havn i Taranto sørøst i Italia. Skipet ankommer Taranto onsdag morgen.

SOS Méditerranée, som driver det norskregistrerte skipet sammen med Leger Uten Grenser, bad mandag Malta og Italia spesielt om en trygg havn, etter å ha plukket opp migrantene utenfor kysten av Libya i løpet av de to døgnene i forveien.

Italias tilbud om en havn kom kort tid etter forespørselen, bemerker La Repubblica.

Det har heftet en viss tvil om hvordan den nye italienske regjeringen ville forholde seg til NGO-skipene etter at EUs innenriksministermøte i Luxembourg ikke lyktes i å stable på bena noen fordelingsmekanisme for båtmigranter. Nå virker det altså noe klarere at Italia i praksis myker opp migrasjonspolitikken: «Ocean Viking» får legge til kai uten at det er klarhet i om andre EU-land vil dele ansvaret for migrantene med Italia.

I mellomtiden har en migrantbåt med 108 iranere og irakere for egen maskin kommet seg til Calabria på det italienske fastlandet.

Etter at Matteo Salvini forsvant fra regjeringen, er antallet ilandstigninger blitt tredoblet, sier hans parti Lega ifølge Il Messaggero.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.